AKP, “Ak hackerlar“ı kadroya alacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, “devletin siber güvenliği için çalışma yapacak beyaz hackerların eğitimlerinin Mayıs ayında başlayacağını” söyledi.


ANKARA- Işık, “siber güvenliğin artık devlet güvenliği haline geldiğini, hatta bunu da aşan durumların olduğunu” söyledi.

Teknolojinin getirdiği bazı tehditler olduğuna söyleyen Işık, şunları kaydetti:

"Siber saldırılar, sistemlerin çökertilmesi, bilgilerin çalınması gibi pek çok alanda tehditler oluşturuluyor. Bu tehditlerin ortadan kaldırılmasına da siber güvenlik diyoruz. Burada da dünyanın başarıyla geliştirdiği olay, hackerların sisteme zarar veren değil de sistemi koruyan hale geçirilmesi. TSE, beyaz hackerlar diyor ama iyi kalpli hackerlar da diyebiliriz bu arkadaşlara. Beyaz hackerların eğitimleri Mayıs ayında başlıyor ve bu arkadaşlarımız en kısa sürede göreve başlayacak. Bu kapsamda TSE'ye 200 kişi başvurdu. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve sertifikasını alan hackerlar sisteme girecek, açıkları tespit edecek ve bu açıkların kapatılması hususunda devlete hizmet sunacak. Biz de bu hizmetin bedelini ödeyeceğiz. Yani birisi bizim sistemimizi çökertmeden, riskli yerleri tespit edip, onaracağız."

“KADROLU HACKERLAR”
Bakan Işık, TSE bünyesinde sunulacak eğitimi tamamlayan beyaz hackerlarla sözleşme yapılacağını belirterek, "Bu hackerlar sayesinide güvenlik testi yaptıran resmi ve özel kurumlar, sistemlerindeki açıkların ve risklerin, yasa dışı sızmalar olmadan tespit edilmesi imkanına kavuşacak" diye konuştu.

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.