Başbakan Erdoğan: Facebook ve Youtube kapatabiliriz

Başbakan Tayyip Erdoğan dün ATV-A Haber ortak yayınında açıklamalarda bulundu. Erdoğan bir soru üzerine yerel seçimlerden sonra sosyal medya kullanımını engelleyebileceklerini belirterek "Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Kapatılmaları da dahil" dedi.


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün bir kişiyi yumrukladığı iddialarına ilişkin konuşan Erdoğan "İstanbul'da Trabzonlular gecesi düşünün. Sizi kabullenmiyor toplum. Siz çıkarken oradan birisi belki size laf da atmış olabilir. Ama kalkıp siz ona yumruk atarsanız bir siyasetçi olarak, bunun nasıl bir hazımsızlığı ortaya koyduğunu görmüş oluyoruz. Yaptırdığı kamuoyu araştırmalarında beklediği neticeyi göremeyince artık bir hırçınlaşma başladı" ifadelerini kullandı.
Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas'ın Mustafa Koç sizden randevu alabilmek için bir dış ülkedeki kişiden aracılık istemiş. Mustafa Koç'un sizinle görüşmesi için Barzani aracı olmuş. Doğru mu" sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:
"Kendileri de böyle bir ricada bulundular. Şöyle söyleyeyim; Koç Grubu'nun Kuzey Irak'ta da yatırımları var. Dolayısıyla bu yatırımlar nedeniyle herhalde bağlantıları oluyor. Ama bizim randevu olayı Ali Bey'den geldi. Mustafa Bey ile ilgili konu da daha önceden olunca özel kalemime abi kardeş ikisi beraber gelsinler dedim. Geldiklerinde açıkçası Hürriyet'teki o söyleyişiye de hiç girmedim.Sadece orada özellikle yapacakları yatırımlar noktasında konuşmalarımız oldu."
'Dinlemeler adamı ipe götürür'
"Tehditten kurtarmak için ilk adımı attık. Bunların devamı niteliğindeki adımları da atacağız" diyen Erdoğan "Şu anda dinlenme riski olmadan konuşacak durumda değilim. Güvenli hat kullanmıyorum, artık normal telefondan konuşuyorum. 'Dinlerseniz dinleyin' diyorum. Bu dinlemeler adamı ipe götürür, çok montaj var. Adamı eşinden ayırır" ifadelerini kullandı.
Erdoğan internet kullanımını 30 Mart'tan sonra kısıtlayabileceklerini söyleyerek "İnternet yasasına malum çevreler itiraz ettiler. Yapabileceğimiz kadarını yaptık. O alanda da 30 Mart'tan sonra atacağımız yeni adımlar var. Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Kapatılmaları da dahil" diye konuştu.

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/35218-basbakan-erdogan-facebook-ve-youtube-kapatabiliriz.html

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.