Düşmanlarımızı destekleyen...

ABD’deki en önemli Yahudi kuruluşlarından Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi’nin (AIPAC) düzenlediği, 2014 Politika Konferansı, Mart başında Washington’da gerçekleştirildi.

 
Konferans, her sene binlerce topluluk ve öğrenci aktivistini, ABD senatörlerinin yarısından çoğunu, milletvekillerinin ise en az üçte birini cezbetmesiyle, İsrail yanlısı pek çok uzman ve siyaset yapıcısını da bir araya getiriyor. Üç gün süren ve yüzlerce oturuma sahip bu büyük konferansın bu yılki konuşmacıları arasında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da vardı.
Konferansın ilk günü gerçekleştirilen oturumlarından, “Orta Doğu’da Strateji ve Güvenlik” başlıklı panelde Türkiye hakkında yapılan değerlendirmeler dikkati çekti. CNN’in eski sunucularından Frank Sesno’nun sunduğu, İsrail iç güvenlik teşkilatı Shin Bet’in eski yöneticisi ve eski Anavatan Cephesi Savunma Bakanı Avi Dichter’in de konuşmacı olduğu panelde, ABD eski başkanı George W. Bush’un 2000 yılında kazandığı ilk başkanlık seçiminde Demokrat Parti’den başkan adayı olarak çıkan Al Gore ile birlikte başkan yardımcısı adayı olarak seçime girmiş eski senatör Joe Lieberman, Türkiye hakkındaki soruya şöyle yanıt verdi:
“Türkiye, bölgede çok önemli bir ülkedir. Hem ABD hem de İsrail için de böyledir. Çok uzun olmayan bir zaman önce, bizler Orta Doğu’da iki istikrarlı demokrasinin olduğunu söylerdik: Biri İsrail ve diğeri ise Türkiye’ydi. Bugün yalnızca bir tane var ve o da İsrail. Ben bütünüyle kaos ve düzensizlik içinde bir ülke görüyorum. Erdoğan’ın gitgide Orta Doğu’daki İslamcı ve aşırılık yanlısı güçlerle ittifaka gittiğini görüyorum. Bugün Orta Doğu’daki çatışma ılımlılar ve aşırılıkçılar arasında yaşanıyor ve Erdoğan HAMAS’ı savunuyor ve İran ile iş tutuyor. Erdoğan kendisini artan ölçüde aşırılık yanlılarıyla yan yana getiriyor. Ekonomileri zorda. Gün be gün izlerseniz de şunu görüyorsunuz ki, Erdoğan bir zamanlar yüksek bir uygarlığa sahip bu demokrasiyi, bu büyük milleti, kilitlenmeye veya kapanışa doğru giden bir otoriter devlete dönüştürüyor. Bizler, Arap ve Müslüman dünyası içinde gitgide düşmanlarımızı destekleyen ve liderinin de artan ölçüde totaliterleştiği bir ülkeyle iyi bir ittifak ilişkisi içinde olamayız.”

http://www.odatv.com/n.php?n=dusmanlarimizi-destekleyen...-0703141200

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.