PKK’dan mayınlı mesaj! Uzman Çavuş Musa Sumay şehit oldu

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Irak sınırındaki Karaçalı üs bölgesinde güvenlik yolu yapımı sırasında daha önce araziye döşendiği anlaşılan uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu bir asker şehit oldu. Güvenlik kaynakları, saldırının PKK’nın planlı bir hareketi olduğunu belirtti.



Dün sabah saat 08.00 sularında gerçekleşen saldırıda 28 yaşındaki Uzman Çavuş Musa Sumay şehit oldu. Uludere karaçalı üs bölgesi inşaatı yoluna daha önce döşediği anlaşıyan iki el yapımı mayının Jandarma Özel Harekat timinin güzergahına yerleştirildiği ortaya çıktı. Terör örgütü bombaları, uzaktan kumanda ile patlatırken, saldırının hemen ardından sözkonusu time Irak topraklarından ateş açıldı. Jandarma timi, açılan ateşe anında karşı ateşle yanıt verdi. Bunun üzerine PKK’lılar, Irak içlerine doğru kaçtılar.
Jandarma takip yapamadı
Ancak AKP hükümetinin geçen sene Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sıcak takip hakkını kaldırması nedeniyle, Jandarma timi, sıcak takip yapmadı ve PKK’lıların Irak içlerine kaçmasına göz yummak zorunda kaldı. Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığı’nda görevli Uzman çavuş Musa Sumay’ın şehit olmasının ardından bu sabah saatlerinde bölgeye Şırnak’tan Sikorksky helikopterlerle askerler indirilerek geniş çaplı arama tarama faaliyetlerine başlandı.
Uludere’nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin ölümünün ardından bölgede geçen Aralık ayında güvenlik yolu inşaasına başlanmıştı.
Şehit olan Uzman Çavuş Sumay için Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uğurlama töreni de düzenlendi.
Şehit Sumay, yapılan duaların ardından toprağa verilmek üzere helikopterle memleketi Hatay’a götürüldü.
Deniz Kahraman

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/35241-pkkdan-mayinli-mesaj-uzman-cavus-musa-sumay-sehit-oldu.html 

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.