Ukrayna kardeş olarak görmüyorsa...


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü ve Rus siyaset bilimcisi Sergey Markov, Washington ve Brüksel’in Ukrayna'da Neo Nazi cuntaya destek verdiğini ifade etti.


Rusya’nın doğalgazı Avrupa'ya karşı bir silah olarak kullanmayacağını belirten Markov, 
“Yaşananlar jeopolitik bir soğuk savaş. Rusya, Türkiye de dahil birçok ülkenin çıkarlarını korumaya çalışıyor” dedi.
Rusya’nın Sesi haber sitesinde yer alan habere göre Sergey Markov'un, Ukrayna krizini TRT Türk'ün canlı yayınında değerlendirdiği ifade edildi.
Rusya’nın Ukrayna’yı kardeş ülke olarak gördüğünün altını çizen Markov, “Ama şu anda Ukrayna’da bir darbe ile iktidar ele geçirildi. Gayri meşru bu yönetim bir azınlığı temsil ediyor. Bu darbe Washington ve Brüksel tarafından destekleniyor. Bu darbe siyasi terörü kullanıyor. Şu an iktidarda aşırı milliyetçi, Neonazi bir koalisyon var. Ukrayna’nın yüzde 70’i Rusça konuşuyor ve Kiev'deki Neo-Nazi cunta Rusça'yı yasaklamak istiyor. Şu an insanlar geleceklerinden korkuyor” diye konuştu.
“UKRAYNA, KIRIM'I KARDEŞ OLARAK GÖRMÜYORSA...”
Kırım’ın Rusya'nın bir parçası olduğuna işaret eden Markov, “Ukrayna’daki cunta hükümeti Kırım'ı bir kardeş olarak görmüyorsa Rusya’ya vermeli” değerlendirmesini yaptı.
Kırım'daki silahlı ve askeri kıyafetli kişilerin o bölgenin kendi güvenlik kuvvetleri olduğunu ifade eden Markov, “Bu kişiler Kırım halkını Neonazilerden koruyor” dedi. Rusya olarak askeri çözümdan yana olmadıklarını vurgulayan Markov, “Siyasi çözüm istiyoruz. Demokratik bir şekilde seçilmiş hükümet en doğru yoldur. Ukrayna’da tüm yurttaşlara eşit haklar verecek bir anayasa ve özgür bir seçim istiyoruz” dedi.
Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Obama’nın Ukrayna konusunda yaptığı telefon görüşmesine de değinen Markov, şunları ifade etti: “Putin, Obama’ya Ukrayna’da bir darbe yapıldığını ve hükümetin meşru olmadığını söyledi. Irkçılar bu hükümetin önemli bir parçası oldular. Neonazilerin oluşturduğu bir koalisyon ve bizde Rusça konuşan halkı korumaya çalışıyoruz. Obama bu Neonazi cuntaya destek vererek güvenirliliğini kendisi sarstı.”
“JEOPOLİTİK BİR SOĞUK SAVAŞ YAŞANIYOR”
“Şu anda yaşananlar ideolojik değil jeopolitik bir soğuk savaştır” diyen Markov, Washington’un ekonomik çıkarlara göre hareket ettiğini vurguladı. ABD’nin de doğalgaz ürettiğine ve bunu Avrupa’ya pazarlamak istediğine işaret eden Markov, “ABD bu jeopolitik oyunu kullanmaya çalışıyor. Bu bir ideoloji değil, bu jeopolitik bir emperyalizmdir. Tıpkı I. Dünya Savaşı’ndaki gibi…”
Markov, Rusya’nın hiçbir zaman AB’ye karşı doğalgazı bir silah olarak kullanmayacağının da altını çizdi.
“İKİ HAFTA İÇİNDE DEMOKRATİK BİR HÜKÜMET KURULMALI”
Yanukoviç, görevdeyken Ukrayna’ya 15 milyar dolar yardım sözü verdiklerini anımsatan Markov, “O zaman meşru bir hükümet vardı, ama şu anda hükümet meşru değil. Neden para verelim ki. Rusya cunta yönetimine para vermeyecektir” dedi.
Ukrayna’daki cunta hükümetinin Rus petrol şirketi Gazprom'a doğalgaz ödemesi yapmadığını ifade eden Markov, Ukrayna’ya gaz akışının kesilebileceğini de söyledi.
Rusya’ya katılma kararı alan Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin 16 Mart’ta yapacağı referanduma da değerlendiren Markov, “Ukrayna’da Rusça konuşan insanlar baskı gördü. Rusya bu referandumu kabul edecektir. Bu cunta değişmeye karar verirse Kırımın Ukrayna’nın bir parçası kalması mümkün. Ancak iki hafta içinde aşırı milliyetçilerden arındırılmış demokratik bir hükümet kurulmalı.”
“TÜRKİYE’NİN DE ULUSAL ÇIKARLARI İÇİN SAVAŞIYORUZ”
İki gün önce Kırım’da olduğunu ve Kırım Tatarlarının liderleriyle görüştüğünü belirten Markov, “Etnik gruplar Rusya yönetiminde kendilerini güvende hissediyor. Kırımdaki tatarlar da bize güveniyor” dedi.
Rusya’nın şuanda bölgedeki birçok ülkenin hakları için mücadele ettiğini kaydeden Markov, şöyle konuştu: “ Washington bu cuntaya destek verdi. Bir sonraki Türkiye bile olabilir. Bu insanlar iktidarı zorla ele geçirmeye çalışıyor. Rusya Türkiye’nin de ulusal çıkarları için savaşıyor.”

http://www.odatv.com/n.php?n=ukrayna-kardes-olarak-gormuyorsa...-0803141200

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.