Büyük fitne


BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, Batı kontrolündeki terör örgütlerinin İslam dünyasında Şii-Sünni çatışması çıkarmak istediğini ifade ederek, “Bunlar ne Sünni, ne de Şii’dir. Bunlar geçmişin tabiri ile eşkıya, günümüzün tabiri ile teröristtir” dedi

YENİ MESAJ/TRABZON
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nden Meltem Medya Grubu’nda canlı yayınlanan iftar programına konuk oldu. Prof. Dr. Baş, gündemin başlıca konusu olan İslam coğrafyasındaki kaos ve Müslüman kanının dökülmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. 
Sünni böyle şey yapmaz! 
BTP Genel Başkanı, bir Müslümanın Sünnilik adına herhangi bir cana kast etmesinin hiç mümkün olmadığına işaret ederek, şöyle devam etti: “Böyle bir Sünni olamaz. Bunlar ne Sünni’dir, ne de Şii’dir. Bunlar geçmişin tabiri ile eşkıya, günümüzün tabiri ile teröristtir. Teröristin de şu veya bu mezhepten olması asla mümkün değildir. Yapılan işlerin tamamı dinin dışındadır. Diyelim ki bunlar Sünnilik adı altında bu cinayetleri işliyorlar, İslam dininde bir insanın böyle bir hakkı olması asla mümkün değildir. Nereden bunu biliyorsun? Bakın Yüce Allah Kuran-ı Kerim’de ‘Bir Müslümanı kasten öldüren cehennemliktir’ buyuruyor. Bu senin, benim görüşüm değil Yüce Allah’ın beyanı.” 
İslam can emniyetini temin için gelen bir dindir
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Bu gruplar bu katliamlarını bir takım fetvalarla yaptıklarını söylüyorlar. Bu işler dinin gereği midir, dinden midir?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Dinen bu olayların bu şekilde olması hiç mümkün değildir. Neden? Çünkü İslam dini can, mal, namus, din ve vicdan emniyetini temin etmek için gelen bir dindir, Allah’ın vahyettiği dindir. Dolayısıyla bir din hem can emniyetini temin edecek, hem de insanların canına kıyacak emri verecek. Bunun olması mümkün değildir. Mal emniyetini temin edecek bir din bir başka kuralla da onu yok edecek. Böyle bir şeyin olması da asla mümkün değildir. İslam dini koyduğu kurallarla bilakis böyle bir şeyin olamayacağını, bunun haramlığını beyan ederek insanları bu sınıra yaklaşmamasını temin ediyor, emrediyor.” 
Şii-Sünni çatışması çıkarmak istiyorlar 
Batı kontrolündeki terör örgütlerinin İslam dünyasında Şii-Sünni çatışması çıkarmak istediğini ifade eden BTP Lideri şöyle konuştu: “İslam’ın sahibi Allah (cc), ikincisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV). Haram ve helal sınırlarını koyan Allah ve Resulüdür. Allah diyor ki ‘öldüremezsin ve sen diyorsun, öldürürüm.’ Sen burada kendini Allah’ın yerine koyuyorsun. Sen kim oluyorsun! Onun için şu veya bu bahane ile birlikte işte biz filancanın içtihadı ile bunu yapıyoruz, Şiileri-Alevileri katlediyoruz şeklindeki görüşlerin tamamı batıldır, İslam dışıdır. Bunlara hiç kimsenin uyma hakkı yoktur. Mevedded ayeti var. Allah şöyle buyuruyor, ‘De ki peygamberliğime karşılık sizden Ehl-i Beyt’imi sevmemizi istiyorum.’ Şimdi Müslümanın sevmekle mükellef olduğu Ehl-i Beyt’i seven insanlara kâfir diyorlar. Şu mantığa bakın. Bunlar ecnebilerin tahriki ile İslam dünyasında fitne fesat çıkarıyorlar. Yani Müslümanın sevmesi gerektiği bir insan o fiili işleyecek sen de buna niye sevdin diye kâfir diyeceksin, katline vaciptir diyeceksin. Bu yaptıkları şeytanın bile aklına gelmeyen büyük bir fitne olayıdır. Bu hareketleriyle şeytana bile taş çıkarıyorlar. Bizi takip edenler bu işi çok iyi bilsin.”
 

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.