IŞİD'e ağır darbe

Irak Ordusu, Salahaddin, Diyala ve Babil illerinde düzenlenen kara ve hava operasasyonlarında 86 IŞİD teröristinin öldürüldüğünü açıkladı. Irak Başbakanı Maliki ise kan döken ve insan öldürenler hariç genel af önerisinde bulundu.


Irak Ordusu, Salahaddin, Diyala ve Babil illerinde düzenlenen operasyonlarda 86 IŞİD teröristini öldürdü.

Savunma Bakanlığı, son bir gün içinde üç ilde yapılan kara ve hava operasyonları hakkında bilgi verdi.

Babil'in kuzeybatısındaki Cirf El Sakır kasabasındaki bir meyve bahçesine düzenlenen hava operasyonunda 60 terörist öldürüldü. Operasyonda teröristlere ait 9 araç da kullanılamaz hale getirildi.

Salahaddin iline bağlı El Şirgat ilçesinde de istihbarat alınması üzerine kaymakamlık binası vuruldu. Hava harekatında en az 20 teröristin öldürüldüğü açıklandı.

Diyala ilinde de askeri birlikler İran sınırına yakın Şervin köyüne baskın yaptı. Çatışmalarda 6 terörist öldürüldü.

Teröristlere karşı aralıksız operasyonları sürdüren yönetim, genel af için de düğmeye bastı.

Genel af önerisi, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'ye ait... Maliki, "Bölgede hükümete karşı savaşan insanlara doğru olan yolu seçmeleri için genel af öneriyorum" dedi. Maliki, affın sınırını da çizdi.

Kan döken ve insan öldürenlerin dışındakiler genel affa dahil edilecek.

 http://www.ulusalkanal.com.tr/dunya/iside-agir-darbe-h31477.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.