BBC’nin Terör Drektifi IŞİD’e Ulaşıyor + foto(ÖZEL)

BBC’nin Farsça bölümünün spikerliğini yapan İran asıllı Nefise Kuhneverd’in geçmişinin araştırılması bu şahsın casusluk faaliyetlerini açıkça ortaya koymaktadır.
BBC Fars’ın Irak ve Suriye’de batı ve Araplar tarafından desteklenen teröristlerle yakın ilişki içinde olmasına karşın, güya bu medya organının IŞİD’i haber konusu yapması kendisinin bağlı olduğu üst düzeydekilerin memnuniyetini celp edemediği doğrultusunda bir izlenim oluşmuştur.
BBC Fars geçtiğimiz yıllarda çeşitli haber bölümleri ve her alanda resmi surette IŞİD’i destekleyen değişik siyasi programların hazırlanmasıyla faaliyet göstermektedir.
Irak halkına karşı IŞİD’in vahşi cinayetlerinin başlamasının ardından BBC Fars, IŞİD’i desteklemesi ve bu grup için terörist kelimesini kullanmamasından ötürü izleyicilerinin geniş çaplı tepki ve itirazlarına maruz kalınca şu iddiada bulunmuştur: “Siyasetimiz gereği ülkelerin resmi sorumlularından birisi her hangi bir savaşçı grup için terörist kelimesini kullanmadığı sürece bizde programlarımızda bu kelimeden yararlanmayacağız.” Ancak söz konusu medya organının sorumluları “Hangi kurum veya Uluslar Arası Kuruluşun onayıyla bu teröristler için devlet kelimesini kullandınız?” sorusuna cevap vermemiştir.
BBC Fars’ın hazırladığı birkaç programına kısaca bakıldığı zaman bu kanalın çelişik söylemleri ve bazı konularda yanlış yönlendirmelerini açıkça göreceğiz. Bununla birlikte söz konusu kanalın bazı muhabirleri daha da ileri giderek casus unvanında bilgi toplayıp casusluk yapan kanallara bildiri aktarımı yapmaktadır.
BBC Fars’ın haber yapımcısı Nefise Kuhneverd – yayınlanmış belgeler esasınca – Islahatçı Partisi gazetelerinin iş birliğiyle İran’daki faaliyet yıllarında Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) casusluk yapma girişiminde bulunmuştur. Nefise’nin Beyrut, Tahran ve İstanbul’da İngiltere ve Türk makamlarıyla medyatik çalışmalarla dolu kuşkulu geçmişi onu tam anlamıyla bir casus yapmıştır.
Nefise Kuhneverd Sadık Saba’yla (BBC Fars Müdürü) gayri ahlaki ilişkilerinden dolayı baskı altında kalmasının ardından söz konusu kanalın çalışanlarından birisiyle kurumsal evlilik yapmak zorunda kalmış ve aynı zamanda bölgenin güvenli olmaması hasebiyle muhabir unvanında Lübnan’a gönderilmiştir.
IŞİD’in Suriye ve ardından Irak’ta ortaya çıkmasından sonra BBC Fars tarafından bu terörist grubun savunulması projesi başlamıştır. Ancak dikkat edilmesi gerekir ki Nefise Kuhneverd IŞİD karşıtı olarak Irak savaş bölgesine gönderilmesine karşın Arapçayı iyi kullanan uzman bir muhabire yakışmayan acemi muhabirlik tutumu ve diğer gizli örgütlerle ortak faaliyet göstermesi onun muhabirlik kimliğini daha da net olarak ortaya koymaktadır. Keza Nefise’nin İngiltere devlet kanalına bağlı olduğunu gizleyerek savaş bölgelerinde Irak askerlerinin yanında yer alması dikkat çekici bir noktadır.
Kaç gün önce Irak halk direniş grubu birliklerinden birisinin komutanı Cevad Ali Husnavi şehit edildi. Bu şahıs savaş meydanında değil, IŞİD tarafından çizilen planın eseriyle “Azizü’l Beled” köyünde terör edildi. IŞİD, halk savaşçılarına karşı bu şekilde ilk defa terör eyleminde bulundu.
Söz konusu şehidin cephe arkadaşıyla yapılan söyleşi medya organlarından birisinin bu şehit komutanın nasıl teşhis edilip ispiyonlandığı üzerindeki perdeyi kaldırmıştır. Bu şahıs şunları dile getiriyor: Cevad Ali Husnavi İnkılap rehberine ilgi duyması ve çeşitli resimlerini asmasından dolayı meşhurdu ve hiçbir şeyi de saklamayan birisiydi. Kendisi birkaç defa Arap muhabirleriyle söyleşi yaptı. En son söyleşisi BBC Fars’laydı ki bana göre o bu söyleşi onun tanınmasına sebep oldu.
Diğer taraftan Cevad Ali’nin şahadetinden sonra BBC Fars kendi izini kaybetmek için fecebook sayfasında bir haber yayınlayarak Cevad Ali Husnavi’nin şahadetine üzüldüğünü bildirdi.
Nefise Kuhneverd söz konusu şahsın nasıl şehit edildiğini açıklarken yanlış yer adresi vererek onun terör edilmesini gizlemiş ve Cevap Ali Husnavi’yi Selâhaddin operasyonunda ölen birisi olarak tanıtmıştır. Nefise’nin açıklamalarının bir bölümünde şunlar yer almıştır: “Husnavi Selâhaddin operasyonunda öldürülmüştür.”
Nefise Kuhneverd’in Türkiye’ye casusluk geçmişi ve bu ülkenin birkaç yıl boyunca IŞİD ve bölge teröristlerine yardımı dikkate alınarak ve Nefise’nin BBC Fars’a gönderdiği raporların incelenmesiyle rahatlıkla hali hazırda onun casusluk faaliyetlerine devam ettiğini söyleyebiliriz.
Örneğin Nefise BBC Fars’a gönderdiği raporların birisinde Iraklı mücahitlerin bindiği araçların teröristlerin aracından ayırma yöntemini resimli anlatımla bildirerek kendini ele vermiş ve hemen ardından IŞİD hava saldırısından korunmak için bu yöntemden yararlanmıştır.
Zikredilen bu konular yalnızca BBC Fars’ın geniş ve etnik faaliyetlerinin bir kısmını yansıtmaktadır.
TR.JAMNEWS

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.