Barzani ABD-İsrail-Işid desteğiyle Irak'tan ayrılmaya hazırlanıyor


Barzani ABD-İsrail-Işid desteğiyle Irak'tan ayrılmaya hazırlanıyor Irak'taki ışid terörü en çok peşmergeye yaradı. ABD, İsrail ve ışid desteği ile bugünlere gelen K. Irak bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani Irak'tan ayrılma konusunda çok net ifadeler kullandı.

Peşmerge lideri Mesut Barzani ilk kez bu kadar net konuştu, "Artık Kürt halkının geleceğini tayin etme vakti geldi" dedi.
CNN İnternational kanalına röportaj veren Barzani Irak’ın artık bir arada kalabilmesinin güç olduğunu söyledi:
 
 “Son on yıldır yeni ve demokratik bir Irak inşa edebilmek için her türlü esnekliği ve çabayı gösterdik, elimizden gelen her şeyi yaptık. Fakat maalesef bu tecrübe, olması gerektiği gibi başarılı olmadı. Irak’taki son gelişmelerin ardından, Kürt halkının kendi geleceğini belirlemesi için fırsatı değerlendirmesi gerektiğinin artık kanıtlandığını düşünüyorum. Artık Kürt halkının geleceğini tayin etme vakti geldi. Biz de Kürt halkının kararı neyse onu destekleyeceğiz.”
Barzani'nin bu röportajı ABD dışişleri Bakanı John Kerry'nin Erbil ziyaretinden hemen önce yapması dikkat çekti.
 
John Kerry Barzani ile kameralar önünde IŞİD terörünü konuştu ama görüşmenin basına kapalı bölümünde K. Irak petrolü başta olmak üzere hassas konuların ele alındığı öğrenildi.
ABD her ne kadar Maliki hükümetini destekler gibi görünse de IŞİD'e silah ve eğitim desteği sağlıyor.
Petrol konusunda da aynı durum sözkonusu.
ABD, K. Irak'ın merkezden bağımsız bir şekilde petrol satmasına karşı çıkıyor. Ancak petrolün ulaştığı adres bu tepkilerin de göstermelik olduğunun ispatı.
K. Irak petrolünün ABD'nin tek gerçek müttfeki olan İsrail'e satıldığı ortaya çıkmıştı.
MELTEM HABER 
Türkiye peşmerge Barzani ile İsrail'e kurye oldu
Rusya lideri Putin'den Maliki'ye destek telefonu
Irak'ta IŞİD teröristleri öldürüyor Barzani toprakları alıyor


 http://www.meltemhaber.com/?haber,11363

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.