Kürdistan İsrail planı


AKP medyası, IŞİD'in arkasında ‘ÇUVALCI’ David Patreus ve İsrail olduğunu iddia ediyor. İsrail yaptığı açıklamalarla, IŞİD sayesinde BOP'un hedefi Kürdistan'ın kurulmasından memnun olduğunu bildiriyor
Irak’ın IŞİD güçleri tarafından fiilen üçe bölünmesi Barzani’yi Bağımsız Kürdistan’ın kurulması konusunda güçlendirdi. Takvim Gazetesi’nden Ergun Diler, IŞİD’i Çuvalcı Paşa Patreus’un yönettiğini ve arkasında İsrail olduğunu öne sürdü. İsrail’den gelen açıklamalar da Kürdistan’dan memnuniyet duyulduğu yönünde.

BOP’UN HEDEFİ KÜRDİSTAN’DI
Büyük Ortadoğu Projesi 20 yıl önce ABD’li Neo-Con’lar ve İsrail tarafından ortaya atılmıştı. Asıl hedef Arap dünyasına ve İran-Şii eksenine karşı araya İsrail’e bağlı bir Kürdistan kurdurmaktı. İsrail, IŞİD operasyonu ile bu hedefe ulaşıyor.

ERDOĞAN’A PETROL PAYI
Bu operasyon sırasında İsrail, yine Takvim’in iddiasına göre Balyoz operasyonu ile Türk donanmasını tasfiye etti. Daha sonra Erdoğan-Barzani yakınlaşması ile Kürt petrolünün İsrail’e gitmesi sağlandı. Türkiye, Kürdistan’a destek verdi.

SON AŞAMA: TÜRKİYE’Yİ BÖLME
İsrail’in asıl hedefi kendi kontrolü altındaki bir Kürdistan ile Türkiye’yi bölerek, hem petrole hem de suya kavuşmak. Böylece GAP’ı da kontrol etmek istiyor. Erdoğan, Köşk oyları için çözüm süreci adı altında bu bölünmenin taşlarını döşüyor.

İsrail sevinçli: Kürdistan kuruluyor
ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile görüşen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Irak’ta devam eden krizin bağımsız bir Kürt devleti sonucu doğurabileceğini söyledi. İsrail’in bu devleti tanıyan ilk ülkelerden birisi olacağı söyleniyor.

Kürtler İsrail ilişkisini gizledi
İsrail’in, uzun süredir Irak Kürdistanı ile sahip olduğu ilişkileri, Kürt bölgesinin talebi üzerine gizli tuttuğu iddia ediliyor. Kürdistan bölgesinde Mossad istasyon şefliği yapan Eliezer Tsafrir, Reuters’e yaptığı bir açıklamada, Kürdistan ile açık ilişkilere sahip olmak, bölgede elçilik açmak istediklerini ancak Kürtlerin buna sıcak bakmadıklarını söylemişti.

‘Kürdistan petrol satabilir’
Irak Petrol Bakanlığı’nın şikayetiyle açılan davada, Federal Mahkeme kararını verdi ve oybirliğiyle Irak Kürt bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümetini haklı buldu. IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, "Karar, mahkeme heyetinin oybirliğiyle alındı. Irak Petrol Bakanlığının şikayeti reddedildi. Mahkeme, Kürdistan bölgesi aleyhine açılan davada, Irak Hükümetini haksız buldu. Bu karar bağlayıcıdır" denildi.
IKYB, bölgeden çıkardığı petrolü Türkiye’ye sevk ederek satmaya çalışıyordu. Bağdat yönetiminin ve ABD’nin karşı çıkması sebebiyle bölgeden gelen petrole alıcı bulunmasında önemli güçlükler çekiliyordu.

Türkiye nasıl kandırılıyor? Kürdistan ile büyürsünüz!
Erdoğan Hükümeti’nin Barzani’yi petrol nedeniyle desteklemesi ve Türkiye’deki Kürtlere özerklik vaadi altında İsrail’in büyük oyun planı yatıyor. İsrail, Türkiye’nin Barzani’yi destekleyerek Kürdistan’ı kurdurmasını, sonra Türkiye’den parça kopararak Kürdistan’ı büyütmeyi hedefliyor. Neo-Con’lar ise Erdoğan’ı “Kürdistan size dahil olacak, Musul’u alıp Misak-ı Milli sınırına kavuşacaksınız gibi” yalanlarla kandırıyorlar. Türkiye büyüme hayalleri içinde, AKP eliyle tezgahlanan çözüm sürecinde küçülmeye ve parçalanmaya sürükleniyor.

 http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/kurdistan-israil-plani-h55651.html

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.