Sadr Hareketi, IŞİD'e karşı ordu kuruyo


 Irak'ta Sadr Hareketi, IŞİD'e karşı savaşmak için gönüllülerden oluşacak El-Selam Gücü'nü kurduklarını açıkladı.
Irak'ta hakimiyet oluşturan katliamcı örgüt IŞİD'e karşı bölgedeki Şii örgüt ordu kuruyor. Sadr Hareketi Kerkük Temsilcisi Şeyh Raad Sahri, "IŞİD'e karşı savaşmak için gönüllülerden oluşacak El-Selam Gücü'nü kuruyoruz. Bu, Mehdi Ordusu değildir, düzenli ve teşkilatlı halk gücüdür" dedi.
Sahri, AA'ya yaptığı açıklamada, milis toplamaya devam ettiklerini belirterek "Kürdistan bölgesi ve Anbar vilayeti hariç, diğer bütün bölgelerde gönüllüleri kabul ediyoruz. Hüseyniyelerde kayıt yapılıyor. Kerkük'te de çok sayıda gönüllü, ismini yazdırdı. Ancak konu hassas olduğu için kişi sayısı hakkında bilgi veremem" dedi.
Sadr Hareketi'nin, Irak'taki olumsuz gidişata seyirci kalmayacağını ifade eden Sahri, sivil halkın korunması ve kutsal yerlerin zarar görmemesi için milis gücü oluşturduklarını dile getirdi.
'Sadr siyasetten uzak değil'
Sadr Hareketi lideri Mukteda el Sadr'ın, bir süre önce siyasete veda etmesine yönelik görüşlerini dile getiren Sahri, "Sadr, şu an herhangi bir siyasi tarafta yer almıyor. Ancak bu, siyasetten uzak olduğu anlamına gelmez. Başbakan Nuri Maliki'nin hiçbir politikasını beğenmiyoruz ve tasvip etmiyoruz. Sadr, Maliki'nin son açıklamalarını da onaylamıyor" diye konuştu.

 http://haber.sol.org.tr/dunyadan/sadr-hareketi-iside-karsi-ordu-kuruyor-haberi-94187

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.