Irak’taki Çatışmaların Arkasında Yatan Amaç


İslam Devrimi Lideri Seyyid Ali Hamenei, Irak’a yönelik her tür Amerikan müdahalesine karşı olduklarını belirterek “İran, Irak halkı ve yönetimi ve Irak ulemasının yaşanan krizi sona erdirebileceğine inanmaktadır” dedi.
İran Yüksek yargı yetkililerini kabulde yaptığı konuşmada Irak’taki son katliamlardan batılı sultacı güçlerin özellikle de Amerika’nın sorumlu olduğunu belirterek bu saldırıların arkasında yatan temel amacın Irak halkının kazanımlarını yok etmek olduğunu söyledi.
“Amerika Irak’taki durumdar memnun değildir; zira seçimlerin düzenlenmesi, seçimlere yüksek katılımın olması onun hoşuna gitmiyor. Amerika’nın istediği Irak’ta ajanlarını iktidara getirmektir” diyen Hamenei sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün Irak’ta olanlar kesinlikle bir Şii-Sünni savaşı değildir. Sultacı güçler Saddam rejimi kalıntıları ve tekfirciler gibi piyonları kullanarak ülkeyi karıştırmak ve ülkenin toprak bütünlüğünü bozacak savaş çıkarmak istiyor. Burada asıl komplo, Irak’ın bağımsızlığını savunan Sünni Müslümanlar ile Şii Müslümanlar arasında düşmanlık çıkarmak. Irak’ta savaşın iki tarafı var; Irak’ı Amerikan kampına katmak isteyenler ve Irak’ın bağımsızlığını savunanlar.  Irak halkının kendisi bu tehdidi savuşturabilecek durumadır.” 

 http://www.velfecr.com/iraktaki-catismalarin-arkasinda-yatan-amac--4202.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.