IŞİD, Hristiyanları Göçe Zorladı


Irak’ta IŞİD terörü, Hristiyanları da yerinden etti. IŞİD zulmünden kaçan Hristiyanlar güvenli bölgelere göç etti.

IŞİD terör örgütü, Irak'ın kuzeyinde başlattığı saldırı sonrası yaşanan insani dram artarak devam ediyor. Musul kentini ele geçiren IŞİD, Hristiyanların yaşadığı bölge köylerini top atışına tuttu.
Saldırıların artması üzerine Hristiyanlar, Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kontrolündeki Erbil'e göç etti. Çok kısa süre içerisinde Erbil'e göç eden yaklaşık 2 bin Hristiyan spor merkezine yerleştirildi.
Çatışmalardan kaçanların bir kısmı ise okullara sığındı. Kaçanlardan bi kadın: "Biz evlerimizden ayrılmak istemiyorduk ama teröristlerin saldırıları sonrası buraya gelmeye mecbur kaldık" dedi.
Irak'ta IŞİD saldırılarının başladığı 10 Haziran'dan bu yana yaklaşık 1 milyon kişinin göç ettiği belirtiliyor.

 http://www.on4haber.com/haber/isid-hristiyanlari-goce-zorladi/41501/

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.