İmamın Ordusu, Hırsızın Ordusu

Gerçekten merak ediyorum, Hrant Dink’in ölüm yıldönümünde Agos Gazetesi önünde topluca beyaz bere takan polisler ne tür bir bilinçle hareket ediyor? Ne demek istiyorlar? Kendileriyle gurur duyuyorlar mı? Hrant Dink’i öldürürken aynı bereden takan Ogün Samast’la gurur duyuyorlar mı? İnsaniyet denen şey konusunda ne düşünüyorlar?

İşte bunlar hep akla gelen sorular...

Fakat konumuz bu değil...

***

Malum, ‘İmamın Ordusu’ lafı hayatımıza gazeteci Ahmet Şık tarafından sokuldu. Ne anlama geldiğini hepiniz biliyorsunuz. Ve Ahmet o laf yüzünden uzun süre hapiste kaldı.

Artık bir de ‘Hırsızın Ordusu’ kavramını kullanabiliriz. Hiçbir sakınca yok.

Zaten bunlar, orduları olmadan yapamazlar. Bulundukları yerlerde ordusuz bulunamazlar.

***

Bu ‘ordu’ meselesi üzerinde önemle durmak lazım. Zira memleketimizde silah dolu TIR’lar seyretmektedir. Bu silah dolu TIR’ların, kamyonların, Suriye’de kelle kesen ‘Cihatçı’ katillere gönderildiği öne sürülmektedir. Bu katillerin sınırdan diledikleri gibi geçip Türkiye’de ikamet ettikleri, sonra canları istedikçe Suriye’ye dönerek kelle kesmeye devam ettikleri söylenmektedir.

Bunların ülkemizde denetimsiz bir biçimde bulundurulması, ülke bütçesinden pay ayrılarak beslenmeleri ve silahlandırılmaları kimin sorumluluğundadır? Bu ‘Kelle Kesen Katiller Ordusu’ kimin ordusudur? Suriye’de barışçı bir çözüm sağlanması halinde bu ‘ordu’ya ne olacaktır?..

***

Türkiye hiç bu kadar acayip bir yer olmamıştı. Ayakkabı kutularından dolarlar çıkıyor; amiri, memuru, savcısı devlet içindeki çatışmanın tarafı olmuş, birbiriyle kapışıyor; birbiriyle enseye tokat zamanlar geçiren iki yapı şimdi birbirine tuzak kuruyor; CIA’nın uydulardan takip ettiği kamyonlar, çatışmanın bir tarafının yönlendirmesiyle durduruluyor; kamyonlardan silahlar çıkıyor; o silahların gittiği katiller ülkemizde cirit atıyor...

‘İmamın Ordusu’yla ‘Hırsızın Ordusu’ gözümüzün önünde müsamere çeviriyor...

***

Bu arada, internete özgürlük isteyen, sansüre karşı çıkan ve bunun için sadece gösteri yapmak isteyen gençler yine acımasızca gaza, toza boğuluyor...

Halkın en basit anayasal hakları bile gasp ediliyor...

***


Ülkedeki vaziyetin uzun süre böyle saçma bir halde seyretmesi mümkün değildir. Bu ülke ya sağa, ya da sola devrilecektir...

Hakan Gülseven

 http://www.yurtgazetesi.com.tr/imamin-ordusu-hirsizin-ordusu-makale,6993.html

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.