TRT’ye Kısa Bir Bakış




Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu kuruluşundan bu yana Türk halkının siyasi bilincini yükseltme ve muhataplarına ahlak eksenli bir yaşam öğretimi sunma sloganını kendi faaliyetlerinin ekseni yapmıştır. Şimdi bu kurumun uzun yıllardan bu yana kendi hedefine ne ölçüde ulaştığını gözden geçirelim.



TRT’nin Kültürel Boyutu
Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya Türk dizilerinin İslami ülkelerde yayınlanması hakkında eleştirisel yaklaşımda bulunarak şöyle diyor: “Bu diziler İslam ülkelerinde ahlaki bozulmalar üzerinde önemli bir rol üstlenmiştir. Bu dizilerde yer alan gayri ahlaki sahneler, aile içi gayri meşru ilişkileri ve eş cinselliği yaymaktadır. Ahlaki temellere aykırı bu dizilerin İslam ülkelerinde yayınlanması bir nevi ahlaksızlık ve kayıtsızlığın italı ve toplumsal ahlaki yapı üzerinde ise telafisi mümkün olmayan etkiler yaratacağı anlamına gelir.” Böyle olunca şu sorunun sorulması gerekiyor: TRT ülke içi ve ülke dışına gayri ahlaki meseleleri ital etmek için mi kurulmuştur yoksa başka bir hedefi mi vardır?
TRT’nin Siyasi Boyutu:
Ülke içi ve ülke dışı siyasi haberleri tarafsız olmaksızın yayınlaması bu kurumun hedefleri arasındadır. Maalesef son yıllarda ülke içi ve ülke dışı siyasi haberlerin pek çoğu daha önce belirlenen hedefler doğrultusunda olduğu gözlenmiştir.
Bunların en önemlilerinin arasında Suriye’deki iç çatışmaları ele alan medyaya karşı takındığı tavrını örnek gösterebiliriz. Türkiye kanalları ve devlet yanlısı medyanın Suriye halkına yardım adı altın Suriye’deki terör gruplarına yardım etmesi bunun çok açık bir göstergesidir.
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmalarının birisinde TRT’yi şiddetle eleştirerek şöyle demiştir: “Niçin halkı yanlış bilgilendiriyorsunuz. Ben Diyarbakır’daydım. Bu şehirde acil hasta için ambulans aracı bulunmazken terörist gruplarından yararlanan kimseler rahatlıkla donanımlı araçlarla gezdiriliyor ve Türkiye içerisine intikal ettiriliyordu.”
Not: Bu haber her hangi bir site veya gazeteden alınmamış olup “İnce Ayar Siyaset Bloğu”nun kendi özel haberidir.

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.