Tayyip’in her yerden mülkü çıkıyor

Erdoğan’ın İzmir’de gizli villası olduğu iddiasının yarattığı şok dinmeden, İstanbul’da 55 dönümlük çiftliği olduğu ileri sürüldü

Erdoğan ve ailesiyle ilgili yeni kayıtlar internete düştü. Yandaş iki gazete ise Gülen için yaptırıldığı iddia edilen villaları manşet yaptı.
AKP ile Gü­len Ce­ma­ati sa­va­şın­da­ki kir­li ça­ma­şır­lar bir bir or­ta­ya dö­kü­lü­yor. Bir ta­raf­ta in­ter­net üze­rin­den Tay­yip Er­do­ğan ve ai­le­siy­le il­gi­li bil­gi­ler sız­dı­rı­lı­yor di­ğer ta­raf­ta yan­daş med­ya­da Fet­hul­lah Gü­len için An­ka­ra ve Bur­sa­’da yap­tı­rıl­dı­ğı id­di­a edi­len vil­la­la­rın fo­toğ­raf­la­rı ya­yım­la­nı­yor.
Değeri 55 milyon lira
Üç gün ön­ce Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın “İz­mir Ur­la­’da iki vil­la al­dı­ğı­” id­di­asıy­la il­gi­li 6 ses kaydı in­ter­ne­te sız­mış­tı. Ön­ce­ki gün de twit­ter he­sa­bı üze­rin­den ka­mu­oyu­na su­nu­lan fo­toğ­raf­la­rın, Er­do­ğan ai­le­si­ne ait Ça­tal­ca­’da­ki bir çift­lik ol­du­ğu id­di­a edil­di. Bir­den faz­la fo­toğ­ra­fın pay­la­şıl­dı­ğı twit­ter he­sa­bın­da, vil­la­la­rın Ka­nal İs­tan­bu­l’­un ge­çe­ce­ği Ça­tal­ca Ka­bak­ça­’da yer al­dı­ğı ve çift­li­ğin tüm iş­le­ri ile Baş­ba­ka­n’­ın oğ­lu Bu­rak Er­do­ğa­n’­ın ka­yın­pe­de­ri Os­man Ke­ten­ci­’nin il­gi­len­di­ği id­di­a edil­di. İn­ter­ne­te sı­zan bil­gi­le­re gö­re, Baş­ba­ka­n’­ın kar­de­şi Mus­ta­fa Er­do­ğan ve oğ­lu Bi­lal Er­do­ğan da haf­ta son­la­rı­nı ba­zen bu çift­lik­te ge­çi­ri­yor­lar. Ya­yım­la­nan fo­toğ­raf­la­rın al­tın­da Er­do­ğa­n’­ın 2005 yı­lın­da “Ça­tal­ca ye­ni yer­le­şim ye­ri ola­ca­k” söz­le­ri­ne de yer ve­ril­miş. İn­ter­ne­te sı­zan id­di­aya gö­re, Baş­ba­ka­n’­ın Ça­tal­ca­’da, dü­nü­rü Os­man Ke­ten­ci­’nin üze­ri­ne dö­nüm­ler­ce ara­zi al­dı­ğı da ta­pu ka­yıt­la­rın­da yer alı­yor. Çift­li­ğin ta­pu de­ğe­ri­nin 1 mil­yon 690 bin li­ra, ger­çek de­ğe­ri­nin ise 55 mil­yon li­ra ol­du­ğu öne sü­rü­lü­yor. ­
Dü­nür tak­si­ciy­di
Ba­sı­na yan­sı­yan bil­gi­lere gö­re, Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın oğ­lu Bu­rak Er­do­ğan Ri­ze­li Os­man Ke­ten­ci­’nin kı­zı Es­ma Ke­ten­ci i­le 2001 yı­lın­da ev­len­di. Os­man Ke­ten­ci, Er­do­ğa­n’­la dü­nür ol­ma­dan ön­ce Ka­sım­pa­şa­’da Hu­zur Tak­si­’nin iş­let­me­ci­si ola­rak ta­nı­nı­yor­du. Ke­ten­ci da­ha son­ra da­ma­dıy­la bir­lik­te Tur­ku­az De­niz­ci-­li­k’i kur­du. 2006’da şir­ke­tin adı Bu­merz De­niz­ci­lik ola­rak de­ğiş­ti­ril­di.
Ur­la­’da 2 vil­la
Er­do­ğan ve ai­le­si­nin, İz­mir Ur­la­’da 2 vil­la al­dı­ğı yi­ne in­ter­ne­te dü­şen id­di­alar ara­sın­day­dı. Er­do­ğan’ın ‘a­bi­’ di­ye hi­tap et­ti­ği bir işa­da­mıy­la ara­sın­da ger­çek­leş­ti­ği öne sü­rü­len te­le­fon ka­yıt­la­rın­da, işa­da­mı Baş­ba­ka­n’­dan, Ur­la­’nın Zey­ti­ne­li Kö­yü ya­kın­la­rın­da­ki ‘Bi­rin­ci de­re­ce SİT ala­nı­’ olan Ha­cı­lar Ko­yu­’nun imar du­ru­mu­nun ‘Ü­çün­cü de­re­ce­ye­’ dö­nüş­tü­rül­me­si için yar­dım is­ti­yor.
İşte Urla’daki o villalar
Er­do­ğan ve ai­le­si­nin, Ur­la­’da 2 vil­la al­dı­ğı in­ter­ne­te sı­zan id­di­alar ara­sın­day­dı. Bu­ra­da bi­ni­ci­lik için ça­lış­ma ala­nı da var. Baş­ba­kan, 23 Aralık 2013’te­ki Pa­kis­tan zi­ya­re­tin­de he­di­ye edi­len atı kı­zı Sü­mey­ye Er­do­ğan adı­na ka­bul et­miş­ti.
İşte Çatalca’daki o çiftlik
Ça­tal­ca­’da­ki ara­zi­le­rin top­lam 54489 met­re­ka­re ya­ni 55 fut­bol sa­ha­sı bü­yük­lü­ğün­de ol­du­ğu id­di­a edil­di. Çift­lik içe­ri­sin­de bir ahı­rın da yer aldığı öne sü­rül­dü. Başbakan, Çatalca için “İstanbul’un yeni yerleşim merkezi olacak” demişti.

 http://sozcu.com.tr/2014/gundem/tayyipin-yerden-mulku-cikiyor-447321/

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.