Kemal Kılıçdaroğlu ‘Dehşet belgesi’ dedi: Savcıya ‘soruşturmayı durdur’ telefonu

Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgeye göre, Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek, İzmir’deki yolsuzluk operasyonu sürerken Başsavcı’yı arayarak soruşturmanın bir an önce bitirilmesini istedi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup konuşmasında AKP’nin İzmir’deki yolsuzluk operasyonuna nasıl müdahale ettiğine ilişkin bir belge açıkladı. Konuşmasına “dehşet verici bir belge açıklayacağım” diye başlayan Kılıçdaroğlu, İzmir’de yolsuzluk operasyonu sürerken, Başsavcı’nın tuttuğu tutanağı göstererek, AKP’nin yolsuzluk operasyonuna nasıl müdahale ettiğini ortaya koydu.
Tutanağa göre; Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek, Başsavcı’yı arayarak devam eden yolsuzluk soruşturmasının bir an önce bitirilmesini ve Cumhuriyet Savcısının değiştirilmesini, makamda beklediğini, sonucun kendisine bildirilmesini istiyor. Başsavcı ise hukuka aykırı bir işlem yapılmadığını belirtiyor. İpek ardından, Başsavcıyı tekrar arayarak “Şu saatte git Cumhuriyet Savcısını değiştir, bu soruşturmayı durdur. Bunu yapmazsanız sonuçlarına katlanırsınız” diyerek telefonu kapatıyor.
Tutanağı açıkladıktan sonra Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Bu adalet bakanına sesleniyorum. Sen o müsteşarı yerinde tutacak mısın? Yerinde tutuyorsan o işin sorumlusu sensin.” Kılıçdaroğlu Suriye’ye giden TIR’larda “silah var” dediği için kendisinin vatanseverliğinden şüphelendiğini söyleyen Başbakan Erdoğan’a da yanıt olarak “Kimin vatansever olduğuna vatandaş karar verir. Ben cebimi doldurup bir gün ABD’ye kaçmayacağım. Ama senden şüphe ederim” dedi.
‘Ülkenin meşruiyetini tartışmaya açtın’
Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Şimdi TIR, benden habersiz aranamaz. Diyelim ki sen eroin kaçakçısısın, üç tane de MİT’çi buldun. ‘Arayamazsınız’ denecek. Böyle bir saçmalık olur mu? Savcıya ihbar geldiğinde savcı gider, durumu öğrenir, belgelendirir, varsa suç konusu rapora bağlar, Başbakan’a gönderir, soruşturma açmak istiyorum. Neden? Şu şu belgeler vardır diye, sen izin verip vermemekte o zaman serbestsin. Ya onun içinde insan kaçırsalar ne yapacağız? Eroin kaçırsalar ne yapacağız? Silah kaçırıyorlar, sen Türkiye Cumhuriyeti’nin saygınlığını uluslararası alanda tartışmaya açtın.”

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.