"Suriye'ye yüzlerce TIR gitti"


Başbakan Erdoğan'la birlikte Brüksel'e giden Yeni Şafak gazetesi Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi yakalanan TIR'larla ilgili önemli bilgiler verdi.



Suriye'ye giden TIR sayısının "yüzlerce" olduğunu söyleyen Selvi, "Eğer Türkiye, Suriye içinde kendine yakın gruplarla bu önlemleri almazsa. 2 yıl sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'ye girmek zorunda kalabilir." dedi.
Selvi şunları yazdı:
"Brüksel notlarına ara verip bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
Brüksel yolunda en önemli gündem maddemiz MİT'e ait tırlara karşı yapılan operasyondu.
Bir devlet kendi operasyonlarını deşifre eder mi. Bu operasyonların Cenevre-2 ile irtibatı var mı?
Bu soruların yanıtını aradık.
2011 yılı Nisan ayında MİT, Genelkurmay ve Dışişleri, Suriye konusunda ortak bir çalışma yapmış.
Mülteci akınını önlemek için Suriye'nin içinde bölgeler oluşturulması ve buralara yardım edilmesi kararı alınmış. Bu karar kapsamında 2011 yılı Nisan ayından bu yana Suriye'ye yüzlerce tır gitmiş ve 200 milyon dolar harcanmış.
Şimdi soru şu; 17 Aralık'a kadar 3 yıl içinde yüzlerce tır giderken sorun çıkmıyordu da 17 Aralık'tan sonra neden sorun oldu.
Bu aktaracağım ise soru değil, kaygı.
Eğer Türkiye, Suriye içinde kendine yakın gruplarla bu önlemleri almazsa. 2 yıl sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'ye girmek zorunda kalabilir.'
PKK saldırıları nedeniyle yıllarca Irak'a sınır ötesi operasyon düzenlenmek zorunda kalmadık mı?"

http://www.odatv.com/n.php?n=suriyeye-yuzlerce-tir-gitti-2201141200

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.