Yolsuzluklar üstümüze yapıştı


 


 


 

Yerel seçimler yaklaşırken, Orta Anadolu, Karadeniz, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki AKP tabanı ‘açılım’dan rahatsız. AKP’nin propaganda ekibinin asıl sıkıntısı, 17 Aralık operasyonundan sonra yaşanan ‘güven’ sorunu
AKP’nin yerel seçim kampanyası için hazırlık yapan ekip sıkıntı yaşıyor. Sahada seçim kampanyalarını yürüten ekip, kamuoyunda AKP’yi diğer partilerin önüne çıkaracak propaganda malzemesi bulamıyor. Örgütler “Öcalanlı açılım” ile “rüşvet ve yolsuzluklar”ı unutturacak bir propaganda yapılmasını isterken, propaganda ekibi çaresizlikten yakınıyor. Örgütler bir an önce yolsuzluk skandalının yarattığı olumsuz etkilerin kırılmasını istiyor.
AKP’nin propaganda ekibinde çalışan bir kaynak Aydınlık’a yaptığı değerlendirmede, “Ortak bir propaganda malzemesi bulmakta güçlük çekiyoruz. Örneğin Orta Anadolu, Karadeniz, Ege’nin ve Akdeniz’in iç bölgeleri Öcalan’la sürdürülen açılımdan çok rahatsız. Bu bölgedeki örgütler bu konudaki tepkileri dindirecek bir söylemin öne çıkarılmasını istiyor. Doğu ve Güneydoğu bölgesi açılıma vurgu yapılmasından ve BDP’nin etkisinin kırılmasından yana. Ama Türkiye’nin her yerindeki örgütler bir an önce rüşvet ve yolsuzlukların etkisinin kırılmasını istiyor” dedi.
‘Batı’nın eleştirisi işimize yarıyor’
AKP örgütlerinden en sık gelen şikayetin, “Öcalanlı açılım ve yolsuzluklar üstümüze yapıştı, bir türlü çıkaramıyoruz” olduğunu söyleyen kaynak, “Başbakanımızın ‘Yabancılar bana komplo kurdular’ çıkışı ve bunu sık sık tekrarlaması, kemik AKP’lilerde etkili . Oy veren kesimlerde de belli oranda ikna edici. Yolsuzlukların patladığı 17 Aralık sonrasında Kılıçdaroğlu’nun ABD Büyükelçisiyle yan yana gelmesi çok işimize yaradı. Amerika ve Avrupa’nın hükümeti eleştirmesi de bizim işimizi kolaylaştırıyor. Ancak bunlar yeterli değil. Şu anda olumlu değil olumsuz noktadayız” ifadelerini kullandı.
Alan daraldı
30 Mart Yerel Seçimlerinin AKP’nin kurulduğu günden beri geçireceği en sıkıntılı seçim olacağını vurgulayan propaganda ekibi çalışanı, “AKP’nin seçim çalışmalarında daha önce çok rahattık.
İhracatı arttırmaktan tutun da Müslüman ülkelerindeki Tayyip Erdoğan sevgisine kadar her şeyi kullanıyorduk. Belediyelerin hizmetlerini sıralıyorduk. Ekonominin ne kadar iyi olduğunu anlatıyorduk. Şimdi hepsi tersine döndü. Müslüman ülkelerle ilişkilerimiz tarihimizin en kötü dönemini yaşıyor.
Ekonomi iyi diye propaganda yapmanın ters tepeceği konusunda ekip hemfikir. Vatandaş markete gidince zamla karşılaşıyor. İyi demek küfür gibi geliyor. İstikrar propagandası da artık etki yapmıyor. Belediyelerin durumu ise hiç parlak değil. Vatandaşın dikkatlerini başka konulara çekersek rahatlarız” diyor.
aydinlikduyuru23
Kalabalıklar azalıyor
AKP’yi kara kara düşündüren konulardan biri de mitinglere katılımın azalması. Bir AKP yöneticisi yaşanan durumla ilgili şu bilgileri verdi: “Son Karedeniz gezilerimiz kötü geçti. Özellikle Trabzon felaketti. Trakya gezilerimiz Karadeniz’den de kötüydü. Manisa’da işleri biraz toparladık. Ama eskisinin iki katı pahalı oldu. Geçen seçimlerde kalabalık için harcama yapmıyorduk. Halk geliyordu. Şimdi yorgunluk ve bıkkınlık var. Kürt açılımı büyük zarar verdi. Üstüne bakan çocuklarının rüşvet ve yolsuzlukları da eklenince sıkıntı daha da büyüdü.”

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.