Esad değil Erdoğan yargılanıyor




2. Cenevre Konferansı'nın ilk gün toplantıları önemli bir gerçeği resmetti: Suriye'deki acı tablonun en önemli sorumlusu Erdoğan'dır!
Evet, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim tüm dünyanın önünde, onlarca ülkenin dışişleri bakanının karşısında aynen böyle söyledi ve üç yıllık tabloyu şu sözlerle özetledi: "Erdoğan olmasaydı bunların hiçbirisi olmazdı."

mehmetaligullerSihir sihirbaz oldu
Emperyalizme karşı vatanını savunma haklılığı ve kararlılığıyla konuşan Velid Muallim, önce salonda bulunan muhalif temsilcileri vatana ihanetle suçladı. Ardından da başta Erdoğan olmak üzere bazı ülke yöneticilerini suçladı.
Erdoğan'ı isim vererek açıkça teröristlere destek vermekle suçlayan Muallim, şu önemli benzetmeyi yaptı: "Sihrin bir gün sihirbaza döneceğini bilmiyorlardı."
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in tarihe kayıt düşen şu sözlerini biz de Ufuk Ötesi'ne kayıt ediyoruz ve dikkatinize sunuyoruz:

"Eğer komşumuz, ihtiyacımız olduğunda yanımızda olsaydı, size anlattıklarım, Suriye'de olanlar aslında hiç yaşanmazdı. Ama Suriye'nin komşuları ya bizi sırtımızdan bıçakladı, ya da zayıf ve sessiz kaldılar. Suriye'yi yok etmek için uzun yıllardır yapılan planları uygulama emri aldılar. Erdoğan hükümeti olmasa bunların hiçbiri yaşanmazdı. Bu hükümet, kendi topraklarında teröristleri barındırıyor. Onlara, Suriye'ye karşı kullanacakları silah, eğitim veriyor. Ama besledikleri bu teröristlerin bugün kendilerini hedef aldıklarını görüyorlar."
Davutoğlu barış değil savaş istiyor
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in sözleri, üzerine bir şey söylenemeyecek ağırlıktaydı...
Bu sözler karşısında Ahmet Davutoğlu'nun nasıl bir savunma yaptığına değinmeyeceğiz. Zira savunulacak bir durum yok. Aynı zamanda terörist grupların koordinatörü de olan Davutoğlu bu nedenle sözde "işkence fotoğraflarına" sarıldı konuşmasında...
Sırf bu konuşma bile, o fotoğrafların amacını göstermeye yetiyor!
Davutoğlu "biz kimin terörist olduğunu biliyoruz" gibi en ufak bir ciddiyeti olmayan argümanlarla masada barışı değil savaşı, çözümü değil iç savaşın sürmesini savundu!
TIR'ları teröre destek kanıtı
Erdoğan artık sadece Türk halkı ve Şam yönetimi nezdinde değil, bölge nezdinde de Suriye'deki tablonun sorumlusudur!
Özellikle yakalanan ve içinden askeri mühimmat çıkan TIR'ların durumu, artık bu gerçeği dünyanın gözleri önüne getirmiştir.
AKP'nin "TIR'larda yardım malzemesi var" açıklaması kendi tabanını bile ikna edememektedir. Çünkü soru açıktır: Madem yardım malzemesi var, TIR'lar neden MİT'in? Neden Kızılay'ın değil!
Kaldı ki AKP'li milletvekili Ali Şahin'in şu sözleri, dolaylı suç itirafı olmuş ve not edilmiştir: "Ha TIR durdurmuşsunuz ha cepheye cephane taşıyan Nene Hatun'u durdurmuşsunuz."
Ve Erdoğan'ın "Savcı benim iznim olmadan TIR'a müdahale edemez" sözleri de suçun bir başka kanıtı olmuştur!
Erdoğan'dan kurtulmak
Uzatmayalım...
TIR'lar, montaja hazır roket parçaları, tank mermileri, terörist gruplara verilen her türlü lojistik destek, muhaliflere sağlanan imkanlar, sınırları terörist grupların geçişine açmak...
Tüm bu deliller dün Cenevre'de Erdoğan'ı Suriye'deki tablonun sorumlusu yaptı. Ama daha önemlisi, yarın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin konusu olacağıdır.
Zira Erdoğan uygulamalarıyla uzunca bir süredir bölgenin güvenlik sorunu haline gelmiştir ve sadece Suriye'de değil, Irak'ta, İran'da ve Mısır'da da "istenmeyen komşu" pozisyonundadır.
Türkiye kritik seçimli sürece bu gerçeği göz önünde bulundurarak girmelidir!

 http://www.aydinlikgazete.com/yazarlar/mehmet-ali-gueller/32188-mehmet-ali-guller-esad-degil-erdogan-yargilaniyor.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.