CNN Türk’e Kısa Bir Bakış



Aydın Doğan’a bağlı önemli kanallardan birisi olan CNN Türk 1999 yılında haber kanalı unvanıyla çalışmalarına başladı.



Genel anlamda CNN Türk’ün programlarını Türkiye’nin diğer haber kanallarıyla karşılaştırdığımızda TRT ile yarışabilecek en önemli haber kanalı olduğunda hiçbir şüphe yoktur.
Bu kanalın özel olması ve Aydın Doğan’ın dünya medyasına farklı bakışı söz konusu kanalının programının özel bir parti ya da grubun kalıbına girmemesine ve iç ve dış siyaset meseleleri konusunda programları son dere özgür bir şekilde icra etmesine sebep olmuştur.
Bununla birlikte CNN Türk için bir takım haklı eleştiriler getirilebilir ve bu televizyon kanalının sorumlularının meselelere uzmanca yaklaşarak eksiklilikleri gidermeleri ümit edilir.
Birinci nokta: CNN Türk’ün dünyanın dört bir tarafına haber muhabiri gönderebilecek uygun mali gücü vardır. Buna karşın sorulması gereken soru şudur: İçişlerine dair bazı siyasi eleştirilerin halka sunulmasında niçin kendi özel görüntülerinden yararlanmıyor? Halbuki bu konu uzman bir kanal için son derece eleştirisel bir sorun sayılmaktadır.
İkinci nokta: CNN Türk kuruluşundan itibaren tanınmış bir haber kanalıdır ve Aydın Doğan’ın ekibi diğer toplumsal faaliyetleri için izleme oranı çok yüksek bir kanala sahiptir. O halde söz konusu bu kanalın toplumsal programlarının alışılagelenin dışına çıkarak yirmi dört saatlik yayınında dikkate değer bir bölümüne özelleştirmenin hiçbir gerekliliği yoktur.
Üçüncü nokta: CNN Türk’ün özel haber programları ekibinde yer alan şahıslar arasında amatör fertler bulunmaktadır (Nevşin Mengü, Başak Şengül ve…) ve maalesef söz konusu programların idaresi bu tür şahısların sorumluluğundadır. CNN Türk’ün kendine has özel haber ekibini ve özellikle siyasi haber bölümünü yeniden gözden geçirmesi gerekir.
Dördüncü nokta: İnsanların toplumsal hak ve hukuklarının en önemlilerinden bir tanesi her şahsın kendi şahsi yaşam özgürlüğüne sahip olmasıdır, ancak dikkat edilmelidir ki haber sunan ve toplum içinde tanınmış şahısların sanal ortamda ve kendi inançlarını yansıtmada toplumsal ilişkilere dikkat etmesi gerekir. Maalesef söz konusu kanalın çalışanlarının sanal ortamlarında ortaya koydukları şeyler hiçte uygun olmadığı gibi sahte internet adresleri de muhatapları kani etmemektedir.
Not: Bu haber hiçbir site ya da haber kanalına ait değildir ve “İnce Ayar Siyaset Blogu”nun haberidir.

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.