AKP'nin tabutu ayakkabı kutusu



Türkiye'nin dört bir tarafında yapılan, 'Hükümet istifa' eylemlerine Başkent'ten de katılım yüksek oldu. Ankara'da yapılan, 'Hükümet istifa' eylemine katılan vatandaşlar yanlarında getirdikleri ayakkabı kutularından oluşan tabutu Başbakanlık binası önüne bırakmak istediler. "Hükümet istifa Tayyip yüce divana", "AKP'nin tabutu ayakkabı kutusu", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarını atan vatandaşlar Güvenpark'tan Başbakanlık binasına doğru yürüyüşe geçtiler. 



TOMA'lar, Akrep araçları ve Çevik kuvvet barikatıyla karşılaşan yurttaşlar, 'Hırsızları korumayın' diyerek "Yurttaşlara değil hırsızlara barikat" sloganlarıyla polise tepki gösterdi. Bu sırada İşçi Partisi Çankaya İlçe binasından da, 'Tayyip-Gül-Gülen iktidarı çökmüştür. Çözüm Milli hükümet' yazılı pankartlar açıldı. İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz, "Ayakkabı kutuları içerisinde memleketin paralarını götürmüşler. Suçları sadece bu değil. Tayyip Erdoğan, neyi 3'e kapattın bunun hesabını ver. Türkiye milli hükümete gitmektedir" dedi.
Olcay Kabaktepe / Ankara
YURTTA HÜKÜMET İSTİFA EYLEMLERİ
Kastamonu
Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki AKP il binası önünde açıklama yapan TGB İl Başkanı Cüneyt Altun, Bakanlar Kurulu'nun 'Çalanlar Kurulu'na dönüştüğünü söyledi. Ardından TGB'liler, buradaki Halk Bankası şubesinin önüne, üzerinde "Emekçinin, işsizin hakkını verin" yazılı ayakkabı kutusu bıraktılar.
Karabük
Karabük'te TGB'nin eylemi nedeniyle AKP binasında çok sayıda çevik kuvvet görevlendirildi.
Konya
Konya'da İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, İstanbul merkezli Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonlarına dikkat çekmek için ayakkabı kutulu eylem yaptı. (DHA)
Kayseri
Kayseri'de ayakkabı kutularıyla, 'Hükümet istifa' eylemi yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü, 'Yolsuzluk ve rüşvet' operasyonu sonrasında yurttaşlar da ortaya çıkan durum karşısında yurdun dört bir yanında, 'Hükümet istifa' eylemleri yapmaya devam ediyor. Kayseri'de de TGB ve TLB öncülüğünde çok sayıda vatandaşın katılımıyla AKP il binası önünde eylem yapıldı. Eyleme ayakkabı kutularıyla katılan yurttaşlar, 'Hükümet istifa' sloganlarını attılar.
Samsun
Samsun'da önceki gün Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan TGB'liler, "Hükümet istifa" pankartı açarak, sloganlarla AKP il binasına doğru yürüyüşe geçti. Ayakkabı kutuları içinde simit ve kağıttan gemiler taşıyan TGB'lilere polis, binaya yakın bir noktada etten duvar ördü. Barikatın önünde yapılan basın açıklamasının ardından polis, 2 gencin ayakkabı kutularını AKP il binası önüne bırakmalarına izin verdi. / DHA
Aydın
Aydın'da TGB'liler, iktidarın yolsuzluklarını kent merkezinde sahneledikleri tiyatroyla protesto etti. Gençler, 'Var mısın Yok musun' yarışmasını operasyona uyarlayarak sahneye ayakkabı kutuları ile çıktılar. Üzerinde "Recep" yazan kutudan bölücülük, "Muammer" yazan kutudan yolsuzluk, "Feto-Gül" yazan kutudan gericilik, "Çapkın" yazan kutudan gaz kapsülü, "Melih" yazan kutudan da kırık fıskiye çıktı. "Ali Ağa" kutusunun boş çıkması üzerine, "Türk milleti"ni temsil eden yarışmacı kendi kutusunu açtırdı. Kutudan, Atatürk, T.C, Türk bayrağı, Andımız, bilim, eşitlik, özgürlük, adalet, Silivri, laiklik ve Gezi Parkı çıktı. / Atakan Kaba
Alanya
Antalya'nın Alanya ilçesinde ise İşçi Partililer eylemdeydi. İP İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, Cuma Pazarı'nda yaptığı açıklamada, "Hükümet derhal istifa etmelidir" dedi. Kurtoğlu, ülkenin içinde bulunduğu durumdan tek çıkışın Ankara'da bir milli hükümet kurulmasıyla mümkün olduğunu söyledi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.