TSK’ya kumpası birlikte kurdunuz

AKP-Cemaat kavgasında frenler tutmaz hale geldi. Kavga kızıştıkça suç itirafları da büyüdü. Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı, Ergenekon tertipleriyle ilgili itirafta bulundu, Cemaati kastederek ‘Orduya kumpas kurdunuz’ dedi

tskkumpas

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları AKP ve Cemaat’in suçlarını gün yüzüne çıkardı. Birbirlerine attıkları suçlardan sıyrılmak isteyen taraflar, TSK’ya yapılan operasyonun tertip olduğunu ortaya koydu
Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu AKP ve Cemaat’in bugüne kadar ortaklaşa gerçekleştirdikleri kumpasları bir bir açığa çıkartıyor. 11 yıldır iktidarda birlikte hareket eden AKP ve Cemaat, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), gazeteciler ve yurtseverlere düzenlenen tertipleri açıklamaya başladı.
İLKER BAŞBUĞ’DAN GÜNDEMİ SARSACAK KİTAP!
Yolsuzluk, rüşvet gibi konularda birbirlerinin suçlarına sessiz kalan, üstlerini örten, kaset tertipleri, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Odatv, Şike, 28 Şubat gibi tertiplerde de ortak hareket eden iki kuvvet bugün bahsi geçen suçları birbirlerinin üzerine atma telaşı içinde.
Son olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Hrant Dink davasında ismi öne çıkan Erhan Tuncel’in dünkü açıklamaları gündeme damgasını vurdu.
‘Cemaat TSK’ya kumpas kurdu’
Başbakan Başdanışmanı Akdoğan, Star gazetesindeki dünkü yazısında, Cemaat’in TSK’ya kumpas kurduğunu çok açık bir dille yazdı. Akdoğan, “Kendi (Tayyip Erdoğan) ülkesinin milli ordusunun, milli istihbaratına, milli bankasına, milletin gönlünde yer eden sivil iktidarına kumpas kuranların bu ülkenin hayrına bir iş yapmayacağını çok iyi bilir. Amaca ulaşmak için her yol mübah görenlerin nasıl hastalıklı anlayışlar ürettiğini çok iyi bilir” diye yazdı.
‘Emniyet davayı kafasına göre yapıyor’
Oğlu tutuklu bulunan İçişleri Bakanı Güler’in de dün yaptığı açıklamada, Ergenekon ve Balyoz gibi davalara gönderme yapması dikkat çekti. Güler, “Bu bir adli dava değil, siyasi algı davasıdır. Bunlar her şeyi kendi kafalarına göre yapmışlar. İnfazı da yapmışlar. Bunları geçmişte de yapmışlardı” diye konuştu.
‘Cinayetin adresi Emniyet’
Agos’un eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili davanın “Büyük Abi” lakaplı sanığı Erhan Tuncel de dün, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’e “tehdit içerikli” bir mektup gönderdi. Mektupta Tuncel, Dinç’e cinayetin Ergenekon üstü bir yapı tarafından işlendiği yönündeki ifadelerine devam edeceğini söyledi. Daha önce tertibin Emniyet içindeki bir grup tarafından yapıldığını açıklayan Tuncel, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer’e işaret etmişti.
Birçok siyasetçi, yapılan açıklamaların TSK ve yurtseverlere açık açık tertip hazırlandığının itirafları olduğu görüşünde hemfikir.
Cemaat de bahsi geçen tertipleri AKP’nin üzerine atmak istemiş, Fethullah Gülen 14 Kasım 2013’te herkul.org sitesinde yayınlanan konuşmasında şunları söylemişti: “Bana dokunan bir yanı vardı, yaşlı başlı adamlar (yargılanan emekli paşalar) böyle orada hesap verince ciğerim yanıyor benim. Elimde bir imkân olsa ben onların hepsine serbestsiniz derim.”
Koalisyonun dağılmasıyla tertipleri birbirlerinin üzerine atmaya çalışan iki taraf, bunların yanı sıra birçok konunun da gün yüzüne çıkmasına neden oluyor. Karşılıklı suçlamalar, karşılıklı atılan manşetler, hakarete varan sözler, beddualar ve sert açıklamaların bugüne kadar yapılanların itirafı olduğu belirtiliyor.

 ww.aydinlikgazete.com/mansetler/30714-tskya-kumpasi-birlikte-kurdunuz.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.