RTÜK'ten Erdoğan'ı kızdıracak karar

'Erdoğan, on binlerce Suriyelinin kanından sorumludur'' diyen Beşar Esad'ın sözleri eleştiri sayıldı.


RTÜK, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Başbakan Erdoğan'a yönelik ağır suçlamaları için cezaya gerek görmedi. Esad, Halk TV'deki röportajında ''Erdoğan hükümeti on binlerce Suriyelinin kanından sorumludur'' demişti. RTÜK kararında ''Sayın Başbakan da mitinglerde Esad’a yönelik ağır eleştirilere yönelmiştir'' yorumu yapıldı.

Gazeteport'un haberine göre, RTÜK toplantısında, 3 Ekim gecesi yayınlanan Beşar Esad röportajı ele alındı. Esad bu röportajda  ''Erdoğan, Suriye’de alt yapının yıkılmasından, tüm bölgede istikrarın baltalanmasından sorumludur. Düzgün değil, bağnaz biri. En düşük seviyede bir ahlaki değerlere bile sahip değil..." ifadesini de kullandı.

RTÜK raporunda, ''Bu sözleri eleştiri sınırlarının çok ötesinde olup, sorumluluk anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Esad, Başbakan Erdoğan'a hakaret etmiş, onun kişilik haklarını ihlal etmiştir'' denildi ve Halk TV'ye ceza verilmesi istendi.

RTÜK üyeleri ise ''Röportajın ekrana getirilmesi, haber amaçlıdır. Yayıncı kuruluşun hakaret kastıyla hareket etmediği, Sayın Başbakanın da mitinglerde Esad’a yönelik ağır eleştirilere yöneldiği'' görüşüyle, Halk TV'ye yaptırım uygulanmasına gerek görmedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/22305/RTUK_ten_Erdogan_i_kizdiracak_karar.html

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.