CHP’nin umudu Gül’de

Bir yanda yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla kirli işleri ayyuka çıkan AKP, diğer yanda ‘tutuklama’ tekelini elinde bulunduran F tipi. CHP, sistemin krizinden Abdullah Gül ile çıkma hesapları yapıyor

 chpgul

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Türkiye’de “devlet krizi” çıktığını savunan CHP, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e “devreye gir” çağrısı yaptı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Cumhurbaşkanı Gül, derhal harekete geçmelidir” dedi.
Bugün gazetesinin manşetten duyurduğu habere göre yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı genel başkan yardımcıları arasında yapılan görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “yaşanan devlet krizi” ile ilgili devreye girmesi gerektiği görüşü dile getirildi.
‘Gül şimdi harekete geçmeyecekse ne zaman geçecek’
Engin Altay, Anayasa’nın 104. maddesinin “Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletinin birliğini temsil eder; Anayasa’nın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir” düzenlemesini içerdiğini belirterek şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanı Gül, derhal harekete geçmelidir. Yürütmeden, yargıya fiili müdahale vardır. Bu müdahale, kabul edilemez. Bu müdahaleye, anayasaya göre müdahale edebilecek tek organ, Cumhurbaşkanı’dır. Devlet Denetleme Kurulu harekete geçmeli ya da Başbakan Erdoğan çağrılarak, Anayasa’daki güçler ayrılığı ilkesi hatırlatılmalıdır.Cumhurbaşkanı Gül, şimdi harekete geçmeyecekse ne zaman harekete geçecektir”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da, Gül’ün, “Anayasa’nın 104. maddesin de ifadesini bulan Bakanlar Kurulu’nu toplama yetkisini” kullanması gerektiğini söyledi. Yaptığı yazılı açıklamasında, İstanbul merkezli operasyonla devlet kurumlarının birbirleriyle çatışır hale geldiğini ve hukuk devleti anlayışının yok edildiğini belirten Oran şunları söyledi:
‘Bakanlar Kurulu’nu toplamalı’
“Cumhurbaşkanı devletin çivisi çıkarken, yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkmışken, yargı bağımsızlığı yok edilmişken, hukukun olmadığı bir muz cumhuriyetine yakışacak uygulamalar alabildiğine uygulanırken daha ne bekliyor? Cumhurbaşkanı, artık harekete geçmeli ve Anayasa’nın 104. maddesinde ifadesini bulan Bakanlar Kurulu’nu toplama yetkisini kullanmalıdır. Başbakan ve bakanların işlemleri hakkında gereken hesap sorulmalı, özellikle hukuk alanı dışına çıkan uygulamalar ortaya çıkartılmalıdır.”

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/30938-chpnin-umudu-gulde.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.