Erdoğan'dan zehir zemberek açıklamalar: O Savcı adaletin yüzkarası

Tayyip Erdoğan Sakarya Üniversitesi'nde katıldığı bir programda gündeme ilişkin zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Soruşturma dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş için "Böyle bir savcı bizim için adaletin yüz karasıdır" diyen Erdoğan, artık yeni Türkiye'nin kurulacağını söyledi

 erdogansavci

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;
Önümüzde iki seçenek var
Önümüzde iki seçenek var. Ya eski Türkiye devam edecek Türkiye kaybedecek birileri kazanacak yada yeni Türkiye kurulacak Türkiye kazanacak o birileri kaybedecek.
Türkiye'nin önünde böyle bir seçenek var. Herkes eski Türkiye'yi gördü, yaşadı. Eski Türkiye yeniden baskılarla, yasaklarla yolsuzlukla devam etmek anlamına geliyor. İdeali olmayan hedefleri olmayan boynu bükük, itibarsız halde dünya sahnesinde yer alması anlamına geliyor. Yeni Türkiye yasaklarından tamamen kurtulmuş, yolsuzlukla mücadelesini sürdüren, herkesin kardeşçe yaşadığı bir ülke anlamına geliyor.
Birçok şey yavaş yavaş gündeme gelecek
Son zamanlarda yolsuzluk adın altında başlatılan soruşmalar yeni Türkiye'nin önüne çıkarılmış engeldir. Birçok şey yavaş yavaş gündeme gelecek. Burada yolsuzluğa bulaşmış olanlar varsa ortaya çıkıyor. Birileri devletin malını yetimin hakkını alıyor söğüşlüyorsa onun de hesabını da biz sorarız.
Yetkim olsa anında yargılarım
Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Başsavcı, savcının nasıl bilgi sızdırdığını açıkladı. HSYK burada suç işlediler. Adli Kollukla ilgili bir dava sürerken kalkıp açıklama yapıyorlar. Anayasanın 138. Maddesine aykırı hareket ediyorlar. Bu HSYK'yı kim yargılayacak. Öyle bir yetkim olsa anında yargılayayım.
Kim yargılayacak biliyor musunuz. Millet. Son günlerde iki şey söyledim. Ya millet ya zillet.
Yeni Türkiye'nin inşası hızlanacak
Hukuk başka bir şeydir. Kanun başka. Biz hukuktan yanayız. Olmamış şeyler varmış gibi gösterilirse. Örneğin Enerji Bakanlığımızda termik santraller filancaya verildi. Eline dursun henüz böyle bir ihale yok. 2014 yılında yapılacak ihaleler bunlar. Bir savcı adliyenin önünde basına bildiri dağıtabilir mi. Böyle bir savcı bizim için adaletin yüz karasıdır. Sen nasıl bildiri dağıtırısınn. Bunu başkaları yapıyor. Demek sende de başka esintiler var.  Burada suç duyurusun yapıyorum. HSYK sen bu zat ile ilgili ne yapıyorsun.
Biz hem yasamayız hem yürütmeyiz. Ben şuna inanıyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, yargının değildir. Ama kalkıp yargı egemenlik kayıtsız şartsız benim diyorsa bunu da bilelim ona göre adım atarız. Ya eski Türkiye'ye dönüş yapılacak ya da yeni Türkiye'nin inşası hızlanacak.
Bize yapılan saldırılar başarılı olursa
Eski Türkiye'nin siyaseti yeni Türkiye karşısında direniyor. Yeni Türkiye'ye karşı hem içeride hem dışarıda direniş var. Ama bu direniş emin olun son direniştir. Son kez saldırıyorlar. Allah'ın izniyle milletimizin desteğiyle bu taarruzları göğüsleyecek esti Türkiye'nin kapısını tamamen kapatacağız.
Bugün bizim partimize hükümetimize yönelen bu saldırı başarılı olacak olursa herkes bilsin ki aynı saldırı yarın başka bir partiye yapılacaktır. Faiz lobisi kaybedecek. Terör lobisi kaybedecek. Kardeşlik kazanacak. Kaos lobisi kaybedecek.  İstikrar ve güven kazanacak.
Bakın dikkat edin son saldırıda demir yolu var. Yüksek hızlı treni yaptık ya onun için. Bunlar bizi hala eski kara trenle gidin gelin yük vagonlarının içende gidin gelin diye görmek istiyorlar.  Bunlar yüksek hızlı trenle yaşayan bir Türk evladı görmek istemiyorlar. Onun için çılgına döndüler ve orayı hemen öne sürdüler.

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/30836-erdogandan-zehir-zemberek-aciklamalar-o-savci-adaletin-yuzkarasi.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.