Ankara'da yeni soruşturma: Odak Tayyip Erdoğan

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresinin soruşturulduğu yeni bir dosya daha ortaya çıktı. Soruşturmanın adresi bu kez Ankara... Başbakan’a çok yakın işadamı ve bürokratların şüpheli olarak yer aldığı yeni soruşturmada Demir Yolları ihaleleri masaya yatırıldı

 odkerdogan

Bakan çocuklarının tutuklandığı operasyonun ardından Ankara’da yürütülen bir “yolsuzluk ve rüşvet” soruşturması daha ortaya çıktı. Soruşturmanın merkezinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresindeki iş adamı ve kamu görevlileri var. Ankara Savcısı Hakan Büyükabacı’nın “rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla incelediği Devlet Demiryolları 1’inci ve 2’inci Bölge Müdürlüğü ile Yüksek Hızlı Tren Müdürlüğü ihalelerinden de AKP iktidarının akçeli işleri çıktı.
TCDD Genel Müdürü Karaman da şüpheli
Başbakan Erdoğan’ın yakın çevresinin soruşturulduğu dosyada; TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile birlikte bölge müdürleri ve daire başkanlarının da aralarında olduğu 16 üst düzey kamu görevlisi şüpheli olarak yer alıyor.
Rüşvet vermekle suçlanan firma ve şahıslar arasında; AKP’ye yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi’nin sahibi Hasan Dağcı ile İstanbul’daki 3’üncü havalimanı ihalesini alan konsorsiyumun üyelerinden Cengiz İnşaat’ın ortağı Mehmet Cengiz de bulunuyor. Soruşturma dosyasında 23 firma sahibi ve çalışanı şüpheli olarak yer alıyor.
AKP, soruşturmaya müdahale etmek istedi
Soruşturma dosyasında şüphelilerin Başbakan Erdoğan ile samimiyetlerini gösteren fotoğraflara yer verildi. Şüphelilerin Başbakan Erdoğan’a yakınlıklarını ortaya koyan bilgi notları da soruşturma dosyasına girdi.
Van Gölü Feribot Müdürlüğü’nde 120 milyon liralık “feribot alım ve bakım, onarım” ihalesinin iptal edilmesine karşın, Genel Müdür Karaman’ın talimatıyla firmanın işe devam ettiği tespit edildi. İddiaya göre bu işlem için 1 milyon lira rüşvet alındı. Edinilen bilgiye göre, soruşturmadaki iddialar; teknik ve fiziki takip ile delillendirildi.
Bu arada İstanbul’daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından Adli Kolluk Yönetmeliği’nin değiştirilmesiyle soruşturmanın deşifre olduğu öne sürüldü. İddiaya göre; AKP hükümeti dosyanın savcı Hakan Büyükabacı’dan alınarak Ankara Başsavcıvekili Harun Kodalak’a aktarılması için girişimlerde bulundu.
Özer Sürmeli

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/30686-ankarada-yeni-sorusturma-odak-tayyip-erdogan.html

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.