Cemaat'e öyle bir şey dedi ki... 'Bunlar tam ...'

Tayyip Erdoğan HSYK üyelerinin yayınladıkları bildiri ile Danıştay'ı etkilediğini iddia etti. Erdoğan, Cemaat'i kastederek 'Bunlar tam bir terör çetesi', dosyadan el çektirilen Savcı Muammer Akkaş'a da 'Kime hizmet ediyorsun' dedi

cemaat

İktidar ile Yargı arasındaki gerginlik devam ediyor. Tayyip Erdoğan dün Manisa'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasında yine yargıya yüklendi. Erdoğan dosyadan el çektirilen Savcı Muammer Akkaş'a "Sen kime hizmet ediyorsun seni tanıyalım. O savcı kime hizmet ediyor. Gün ola harman ola. Suç duyurusu yapıyorum. HSYK'ya suç duyurusunda bulunuyorum bakalım ne yapacak" dedi. Erdoğan, HSYK'nın dürüst davranmadığını, Anayasayı çiğnediğini söyledi. Bakan çoçuklarının tutuklanmasıyla sonuçlanan yolsuzluk operasyonun ardından AKP'nin değiştirdiği Adli Kolluk Yönetmeliği'ni Danıştay'ın iptal etmesine de değinen Erdoğan, önceki gün 13 HSYK üyesinin yayınladıkları bildiriyi hatırlatarak Danıştay'ı etkilediklerini söyledi. Erdoğan "Sizlerde adli kollukla ilgili olarak Danıştay'daki süreci etkileme yetkisine sahip değildiniz.
'HSYK, Danıştay'ı etkiledi'
HSYK'ya Danıştay'daki süreci etkileme hakkına sahip değilsiniz diyorum. Dürüst hareket etmediniz, Anayasa'yı çiğnediniz. Hak er veya geç yerini bulacaktır. Biz bu makamlarda faniyiz. İnsan ölür kalır eseri" ifadelerini kullandı.
'Devletin içinde çete var'
Manisa'daki konuşmasında devlet içindeki Cemaat yapılanmasına dikkat çekerek , bunların insanları izlemek ve dinlemek gibi faaliyetleri olduğunu söyleyen Erdoğan "Devletin içinde yapılanmaya giden bir örgüt bir çete de var. Bunlar mahramiyet diye bir şey tanımıyor.
Bunlar tam terör çetesi, bunlar korsan, korsan. Devletin içindeki o paralel yapılanmadan istifade etmek suretiyle maalesef ülkemize adeta bir karabasan gibi çöktüler.
İzlemekse izlemek, dinlemekse dinlemek. Yargıda dürüst adım atan bütün yargı mensuplarını tenzi ediyorum.Ama maalesef belli bir örgüt anlayışı içerisinde görev alanının dışına çıkarak bazı medya gruplarına da içine alarak masum insanları karalamak isteyen yargı mensupları var. Ordan da bu tür servisler yapılıyor. Hiçbir savcı medyayla işbirliği yapamaz" diye konuştu.

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/30895-cemaate-oyle-bir-sey-dedi-ki-bunlar-tam-.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.