Tertipçiler o bankada maaşa bağlandı

Erdoğan-Cemaat kavgasının bankacılık sektörüne sıçradığı bildirildi. Cemaate yakın olduğu iddia edilen bir bankanın zor durumda olduğu, ancak bankayı zor durumda bırakanların Erdoğan'ın yakın çevresindeki işadamları olduğu öne sürüldü.

 cemaatbanka

Ankara kulislerinde sıkça konuşulan söylentiye göre, Cemaate yakın olmakla tanınan bir banka zorda. Bankanın açtığı kredilerde geri dönüş olmayınca sıkıntı en üst seviyeye çıkmış durumda. Bankalardan sorumlu kuruluşta yapılan toplantılarda, bankaya yönelik eylem planı da tartışılmış. Konuyla ilgili olarak Aydınlık'a bilgi veren bir kaynak, "Bankada sıkıntı büyük. Bu durum uzun süredir biliniyor. Ali Babacan da konudan haberdar. Normal koşullarda bankaya hemen el koymak lazım. Ama bankayı zor duruma sokan işadamları Başbakan Erdoğan'a yakın. Aldıkları kredileri ödememişler. Kağıt üzerinde alacak var ama tahsil edilmesi şüpheli alacaklar. Üstelik de verilen teminatlar borcun çok çok altında. Bu nedenle ilgililer ne yapacağını şaşırmış durumda. Şu andaki sıkıntı 10 milyar liraya kadar ulaşmış bulunuyor" dedi.
Erdoğan-Cemaat arasındaki kavganın büyümesi sonrasında Erdoğan'ın gerekenin yapılması konusunda tavır aldığını ifade eden kaynak, "Şu anda iki ucu pis bir değnek durumu var. Türk bankacılık sektörü hakkında olumsuz bir durum yaratılmasın diye dikkatli davranılıyordu. Ama artık sona gelindi gibi. Talimatın geldiği konuşuluyor. Önümüzdeki günlerde bir operasyon kaçınılmaz gibi"
Altaylı: O bankaya operasyon yapılacak
Bu tartışmaların yaşandığı günlerde gazeteci Fatih Altaylı, "Cemaat'le bağlantılı bir bankaya operasyon yapılacak" diye yazdı. Yazısında Başbakan Erdoğan'ın "İninize gireceğiz, didik didik edeceğiz' sözlerini değerlendiren Altaylı yazısında şu iddialarda bulundu:
"Başbakan şimdi Cemaat'e yönelik olarak diyor ki, "İninize gireceğiz, didik didik edeceğiz".
Bu sözlerin arkasını çok derin okumaya gerek yok. Söylenilen belli, yapılacak olan belli. Belli ki, pek yakında Cemaat'le ilgili bir bankaya yönelik bir operasyon yapılacak. Bu arada Cemaat'e yakın işadamları mercek altına alınacak. Her türlü para trafiği ince ince takip edilecek."

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/30693-tertipciler-o-bankada-maasa-baglandi.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.