Cemaat’e operasyon için düğmeye basıldı

AKP’nin cemaate operasyon için düğmeye bastığı bildirildi. Başbakan Erdoğan ‘inlerine gireceğiz’ derken, yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala, ‘gereği yapılacak’ dedi

cemaatoperasyon32

Erdoğan-Cemaat kavgası yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile hız kazanırken hükümetin Cemaate operasyon yapmak için harekete geçtiği bildirildi. Cemaate operasyon yapmak isterken operasyonla karşı karşıya kalan hükümetin yol haritasını belirlediği ve düğmeye bastığı vurgulandı.
Konu devletin en üst organı MGK’da da gündeme gelirken, Cemaate yönelik operasyon konusunda Başbakan Erdoğan ve yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala da kararlılıklarını  ifade ettiler. Başbakan Erdoğan “İnlerine kadar gireceğiz. Devleti çetelerden temizleyeceğiz” derken yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala da aynı açıklamaları yaptı.
TRT’de konuştu
Ala, TRT 1’de yayınlanan “Enine Boyuna” programına konuk oldu. Programda önceden anlaşıldığı belli olan soruları yanıtlayan Ala, son dönemde yaşanan olaylarla ilgili görüşlerini açıkladı. Ala, “Sorun ciddi. Aynı anda seçimlere yönelik, iki yıllık çalışma başlatılıyor, Siyasete yön vermek için mesele gündeme getiriliyor. ‘Devlet’ bunu neden 2 yıl önce yapmadı. Bir memur bir suçu tespit ettiği halde üstüne gitmeyi erteleyebilir mi? Bir suçu örtbas edebilir mi?” dedi.
Konuşmasında Güney illerinin birinde yaşanan bir olayı örnek veren Ala, “Bir çete bu ilimizde başta vali olmak üzere altı ay boyunca, AKP, CHP, BDP  yöneticilerinin tamamını hakim kararıyla dinliyor. Ne gerekçe ile dinliyor. Orada kendi ittifaklarıyla siyasete dizayn vermek için bunu yapıyor. Zamanı geldiğinde aktaracağız bu dinlemeleri. Hedef sadece AKP değil. Diğerleri de” ifadelerini kullandı.
‘Neredeyse bir hükümet darbesi!’
Önümüzdeki günlerde geniş çaplı tayinlerin gerçekleşeceğini bildiren Ala şunları söyledi: “Tayinler olacak. Bunun içerisinde suç işleyen var. Süresi dolmuş olanlar var. Görevini ihmal ederek tuzak kuran görevlilere karşı seyirci mi kalacağız? Düzenlemelere bakın, en üstten aşağıya dinliyorsunuz, kimsenin haberi yok. Ama medyanın haberi var. Herkes kurallara uymak zorunda. Yargı da kurallara uymalı. Bu neredeyse bir hükümet darbesi. Kime hizmet ettikleri çok belli. Zarar verme kapasitesini ortaya koymuş olan bu örgütlü çete ile ilgili hukuk gereğini yapacaktır. Türkiye’nin bu yapıdan kurtulması lazım. Bu suç örgütleri zaman zaman ürüyor, türüyorlar. Bize düşen bunları örtbas etmek değil, etmeyiz de zaten. Emniyette 200 binden fazla çalışanımız var. Kim çetelerle ilişkiye girmişse tespit edilip gereği yapılır. Kimse kanunların kuralların üzerinde değildir. Herkes kurallara uymak zorundadır. En başta da yargı çevresi uymak zorundadır.”

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/30916-cemaate-operasyon-icin-dugmeye-basildi.html

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.