Sayın Başbakan son sözüm size

Biz, yolsuzlukları bitirin…
Hırsızlıkları, rüşveti bitirin..
Soyguncuları, vurguncuları, rüşvetçileri içeriye kapatın, dedik.

 Sayın Başbakan son sözüm size

Siz,
Gazetecilere Emniyet Müdürlüğü binasına girişi kapattınız.
+++
İki de bir hangi konu geçerse geçsin, ortaya fırlayıp bağırıyorsunuz:
-YedirmeyizYedirmeyiz
Neden söz ediyorsunuz anlamak mümkün değil ama asıl o sloganı atacak olan halk olmalı, hem de avazı çıkıncaya kadar bağırmalı:
-Doymadınız mı daha? Yedirmeyiz dediniz, hapur hupur yediniz. Hala daha bağırıyorsunuz, yedirmeyiz, yedirmeyiz diye…
+++
Biz gazeteciyiz
Ne iftiradan yana oluruz, ne bedduadan yana.
Gerçekleri yazmaya, doğruları haykırmaya gayret ediyoruz.
Şimdi sormak ve üzerinde durmak gerekir:
- Kilolarca Euro, dolar, evlerine, inine girmek istediğiniz insanlar tarafından mı taşınmıştır ki, “İninize gireceğiz… İninize gireceğiz” diye bağırıyorsunuz.
Yine soralım:
- Paralel devlet istemiyorsunuz, haklısınız. Ancak 12 yıldır beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını avaz avaz söylerken mutlu değil miydiniz?
Bu konuyu şu cümle ile noktalayalım:
- Polis teşkilatı yolsuzluğu ortaya çıkarınca, hırsızları yakalayınca mı paralel devlet ortaya pırt diye çıkıverdi? Öncesinde hiç uyanmadınız mı? Yoksa paralel paralel yaşayıp birbirinizi idare edip gidiyor muydunuz?
Belki kızacaksınız ama şu soruyu da sormadan edemiyorum:
- Bu paralel dedikleriniz olmasaydı. İçişleri Bakanı’nın mahdumunun evine hangi polis girip kasa sayımı yapabilirdi? Para demiyorum yanlış anlamayın çok sayıda var olan kasalardan söz ediyorum.
KAPATTIKÇA ERİYORSUNUZ
Sayın Başbakan son sözüm size…
Diyeceksiniz ki, sen de kimsin bana söz söyleyecek? Hiç önemli değil ben Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yurttaşıyım ve öyle kalacağım. Sözümü söyleyeyim, ister dinleyin ister bildiğinizi okumayı sürdürün:
-Size yakışan; yolsuzluk, hırsızlık yapanın kulağından tutup kabinenin önüne koymaktır.
- Size yakışan gazetecilerle uğraşmak değil, gazetecilerin desteğini de isteyerek Türkiye’yi hırsızlıklardan, yolsuzluklardan, rüşvet çetelerinden arındırmaya yönelik çalışma yürütmektir.
- Bu ülkeyi öfkeyle yönetmek, intikamla çığırından çıkartmak yerine aklıselim davranarak rayına oturtmak sizin tarihi sorumluluğunuzdadır.
- Gazetecilerle uğraşmaktan vazgeçin, yolsuzlukları bitirmekle uğraşın…
- Bende söylemesi, özgürlükleri kıstıkça, olayları kapatmaya çalıştıkça eriyorsunuz.
Atilla Sertel

http://www.odatv.com/n.php?n=sayin-basbakan-son-sozum-size-2512131200

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.