Dört bakan yetmez Hükümet istifa



Yolsuzluk operasyonunun 3. gününde, Ankara'da hükümetin istifası istendi. Hedefteki bakanların istifalarını sunduğu ancak Erdoğan'ın reddettiği iddia edildi. Ayrıca kulislerde kabine değişikliği söylentileri vardı


Rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna 4 bakanın adının karışması ve 3 bakanın oğlunun gözaltına alınması Ankara'da taşları yerinden oynattı. Hükümet rüşvet iddialarına adı karışan bakanları istifa ettirerek krizden kurtulmaya çalışırken, siyasetçilerden ve demokratik kitle örgütlerinden tepki yağdı. Herkes ağız birliği etmişçesine "Dört bakan yetmez, Hükümet istifa etsin" dedi.
Aydınlık'a konuşan muhalif siyasetçiler "Hükümet istifa" dediler. İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk şunları söyledi:
'Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayız'
Tayyip-Gül-Gülen iktidarı dağılmıştır. Türkiye hükümetsizdir. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayız. Milli hükümeti kurarız. Halk ayaktadır. 10 Milyonlar Arslanlı Yol'dadır. Milletimizin bütün imkan ve kabiliyetleri seferber edilecek, milli güçler birleşecek ve Atatürk iktidarı kurulacaktır. İktidarların Washington'dan tayin edildiği dönem bitmiştir. İşçi Partisi bu azim ve kararlılıkla görev başındadır. CHP ve MHP'yi Arslanlı Yol'dan milletin iktidarını kurmaya çağırıyoruz.
'Cumhuriyeti savunan bir hükümet seçilir'
CHP milletvekili Kamer Genç: AKP 4 bakanı feda ederek paçasını kurtaramaz. Bu yolsuzluk ve rüşvet skandalının baş sorumlusu Başbakan Erdoğan'dır. Ortamı hazırlayan hükümettir. Hükümet istifa etmeden bu pislik temizlenmez. Hükümet derhal istifa etmeli ve Türkiye erken genel seçime gitmelidir. Bu halk, Cumhuriyeti savunan bir hükümeti seçer.
'Cinayette suç bıçağa yüklenmez'
CHP milletvekili E. Ülker Tarhan: Ortaya çıkan pislik bakanlar feda edilerek temizlenemez. Cinayette suç sadece bıçağa yüklenmez. Sorumlu bıçağı tutan eldir. Bu rezalette de sorumlu hükümetin başıdır. Hükümet derhal istifa etmelidir. Türkiye bağımsız bir iktidarı yaratacak güçtedir. Haziran Direnişi bunu göstermiştir. Haziran Direnişi, milyonların meydanlara çıkması olmasaydı, zaten bu pislikler ortaya çıkmazdı. Bugünü yaratan asıl güç halk hareketidir. Katkısı büyüktür.
'Çete faaliyeti'
MHP milletvekili Erkan Akçay: Yaşananlar bir çete faaliyeti. Bakanların istifasıyla çözülecek bir durum değil. Bu çete faaliyetinin başı da bellidir. Olayın üstünün örtülmesi için bizzat Başbakan devrededir. Soruşturmanın sürdüğü İstanbul'da vali de emniyet müdürü de başbakandır. Bu pislik ancak Hükümetin istifası ile temizlenir.
'Cumhuriyetçiler iktidara hazırdır'
ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan: Suç ortaklığı ortaya çıktı. 11 yıldır Cumhuriyeti yıkmaya çalışan yapının gerçek yüzünü herkes tanıdı. Bu halk buna layık değildir. Bu kepazeliğe bugüne kadar sessiz kalanlar utanmalıdır. Suça onlar da ortak olmuşlardır. Şimdi yapılacak iş bellidir. Herkes görev başına geçmeli ve AKP'yi iktidardan indirene kadar mücadeleyi sürdürmelidir. İktidar gidince gerçek Cumhuriyet güçleri iktidara gelecektir. Vatan, Cumhuriyet ve Emek Birlikteliği hazırdır. Cumhuriyeti savunanlar iktidara hazırdır. Gücü de kuvveti de birikimi de vardır.

'Türkiye'yi yönetecek kuvvet var'
TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz: Boynunda Cumhuriyeti yıkma hükmü bulunan AKP iktidarı aynı zamanda yolsuzluk bataklığının da sorumlusudur. Ortalığa dökülen belgeler her şeyi ortaya koymaktadır. Suç o kadar büyüktür ki bakanları feda ederek çıkış mümkün değildir. Hükümet istifa etmelidir. Artık AKP Türkiye'yi yönetemez, yönetmemelidir. Türkiye'yi yönetecek kuvvet de hazırdır. İstiklal'de, Ulus'ta, Silivri'de, Anıtkabir'de toplanan milyonlar, Haziran Direnişi'nde ayağa kalkan halk yönetime taliptir ve yönetimi üstlenecektir.
'Bakan istifaları yetmez'
Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu: Sadece Bakanların istifası yeterli değil. Özellikle bu ortamın değiştirilmesi gerekiyor. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyenlerin yolsuzluğa bulaşmış olmaları ilgi çekicidir.
Bu konuda hükümet bir bütün olarak sorumludur. Bu iş kime uzanacaksa uzanması gerekir. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren birçok kriz yaşanmıştır. Bu ülke halktan yana emekten yana iktidarı kuracak güçtedir. Buna uygun iktidarı da çıkartacaktır.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.