Taliban Ankara'da büro açtı iddiası

Afganistan’daki Taliban örgütünün Ankara’da siyasi büro açtığı ve ABD dahil diğer ülke ve uluslararası kuruluşlarla diyaloğunu bu bürodan yürüteceği iddia edildi.
 



Hürriyet'in Pakistan'da İngilizce yayın yapan The Frontier Post gazetesinden aktardığı habere göre, Taliban Ankara’da siyasi büro açtı. Taliban'ın ABD dahil diğer ülke ve uluslararası kuruluşlarla diyaloğunu bu bürodan yürüteceği belirtiliyor.
Pakistan gazetesinin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, siyasi büronun açılmasından önce Pakistan istihbarat şefi Ankara'da Taliban lideri Molla Ömer’in yardımcısı Ağa Mutasimullah Can’la görüştü.
Kaynaklar, ABD'li yetkililerin önümüzdeki günlerde söz konusu büroda Taliban liderleriyle görüşebileceğini öne sürdü.
Daha önce Katar'ın başkenti Doha'da siyasi büro açan ancak kısa süre sonra kapatan Taliban'ın Türkiye'de de büro açacağı uzun süredir konuşuluyordu.

 http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/taliban-ankarada-buro-acti-iddiasi-haberi-88362

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.