Ukrayna parçalanıyor mu


Kırım Özerk Cumhuriyeti parlamentosunun başkanı Vladimir Konstantinov, Ukrayna’daki istikrarsızlığın ciddi bir şekilde artması durumunda yarımadanın ülkeden ayrılabileceğini açıkladı.


Rusya'nın Sesi'nde yer alan habere göre; ülkenin dağılması durumunda bu senaryonun mümkün olacağını ifade eden Konstantinov, “Durum bu yönde ilerliyor” dedi. Parlamento başkanı, Kırım’ın Ukrayna’dan ayrılması için hangi yasal süreçlere uyulması gerektiğini belirtmedi.
Kırım parlamentosu, 4 Şubat’ta, gerektiği takdirde yarımadaya yardım ve koruma sağlaması için Rusya’ya başvurma konusunu görüşmüştü. Milletvekilleri, ilgili müracaatın Rusya Devlet Başkanı ve parlamentosuna gönderilmesi gerektiğini dile getirmişti. Vekiller ayrıca Kırım Özerk Bölgesi’nin haklarını genişletme önerisinde bulunmuştu, ancak Ukrayna’dan tamamen ayrılma konusu gündeme gelmemişti.
20 EMNİYET MENSUBU YARALANDI
Ayrıca Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin başkenti Kiev’de bulunan Özgürlük Meydanı’nda bugün devam protestolar esnasında, meydan çevresinde görevli 20 emniyet mensubunun keskin nişancı kurşunu ile yaralandığı bildirildi.

 http://www.odatv.com/n.php?n=ukrayna-parcalaniyor-mu-2002141200

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.