Gündemi sarsan iddiaya hükümetten ilk açıklama

Yeni Şafak ve Star gazetelerinden flaş iddia... İki gazetede yer alan haberde, TMK savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen’in ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması altında mahkemelerden aldığı izinlerle binlerce kişiyi dinlediği ileri sürüldü. Şoke eden isimlerin listesi de her iki gazetede yayımlandı.

 
Dinleme listesinde adı geçen isimlerden Enerji Bakanı Taner Yıldız da açıklama yaptı.
Türkiye bu iddiayı konuşuyor! 'Binlerce telefon dinlendi'

Bakan Taner Yıldız, şunları söyledi:

2.5, yıldır resmi olarak, 5 yıldır ise gayriresmi dinlendiğini tahmin eden birisiyim. Bunu bir bakan olarak, Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış bir hakaret olarak sayıyorum.

7 bin kişinin içinde, fikir ayrımı yapmaksızın herkes var. Kim ne öğrenmek istiyorsa biz basınla paylaşan yapı içerisindeyiz. Kendi paramızı değil, kamunun parasını yönetiyoruz. O sebeple şeffaf olmaya çalışıyoruz.

Bu işi yapan arkadaşlara göre demek ki paralel yapı biziz, asıl devlet, dinleyen devlet onlarmış. Biz buna izin veremeyiz. Ondan sonra Başbakan niye bu kadar sert deniyor. İçerisinde gazeteci var, CHP var... Biz Türkiye Gençlik Birliği il başkanını kürsüye çıkarıp konuşturacak kadar kendine güvenen bir siyasi hareketiz.
Bu yalnızca AK Parti iktidarının sorunu değildir. Hedef akademisyenlerdir, basın mensuplarıdır. Siz Selam Örgütü'ne üye olduğu iddiasıyla bunları dinlemek istiyorsanız, buna kargalar da güler...

Böyle abuk subuk işlerle uğraşacak vaktimiz yok, bizim yapacak daha önemli işlerimiz var. Türkiye'nin enerjisini başka noktalarda tüketmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz.

BAHÇELİ'DEN DİNLEME AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, telefon dinlemelerine ilişkin haberlerle ilgili, "MHP Genel Merkezi'nin dinlenildiğini biliyoruz" dedi.

Bahçeli, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İkitelli Organize Sanayi Sitesi Eskop'u ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "paralel yapı"nın telefon dinlemelerine ilişkin haberlerle ilgili sorusu üzerine Bahçeli, "MHP Genel Merkezi'nin dinlenildiğini biliyoruz. Bunu, medya aracılığıyla düşüncelerimizi aktaramadığımız kesimlere, bu dinleme vasıtasıyla aktarıldığını kabul ettiğimiz için, hoşgörüyle karşılıyoruz" diye konuştu.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/44431/Gundemi_sarsan_iddiaya_hukumetten_ilk_aciklama.html

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.