Erdoğan'ın ses kaydı montaj mı


Başbakan Erdoğan'ın Bilal Erdoğan'la 17 Aralık'ta yaptığı iddia edilen görüşmenin yankıları sürüyor. Ses kaydının yayınlanmasından kısa bir süre sonra Başbakanlık bir açıklama yaparak seslerin montaj olduğunu söyledi.



Ancak sosyal medyada değerlendirmelerini paylaşan ses uzmanları, sesin gerçek olduğu konusunda ısrarcı.
Ses mühendisi Ali Büyük, Facebook sayfasında ses kaydıyla ilgili bir analiz yaptı. Çeşitli programlarla sesi incelediğini belirten Büyük, sesin kesinlikle gerçek olduğunu söyledi.
Ali Büyük şunları yazdı:
"RTE'nin ses kaydı montaj değildir. En basit analyzer pluginin de bile bunu görüp test edebilirsiniz. Ses kaydının birbirinden bağımsız yerlerinden alınmış 4 adet room noise örneğinin 30 db ses açıldıktan sonra analyzerdaki görüntüsü. Birbirinden bağımsızdır copy paste değildir room noise'lar. Üzerime düşen görevi yapmaktan ilk kez bu kadar memnuniyet duyuyorum ))) Ayrıca zaten diyaloğun gidişatındaki tonu herhangi bir tune programında profesyonelce tonlasak bile cümle yapılarını bu denli kurmayı, cümlelerin akışını yakalamak imkansız denecek kadar düşük bir ihtimaldir. Saygılar."
ÇELİŞKİLER Mİ VAR
Ancak ses kaydının yayınlanmasından kısa bir süre sonra sosyal medyada yeni bir tartışma başladı. Kayıtlarda Başbakan Erdoğan'ın Ankara'da olduğu yazıyor. Oysa basına da yansıyan görüntülerde Erdoğan 17 Aralık günü Konya'da bir açılış törenine katılıyor.


Odatv.com

http://www.odatv.com/n.php?n=erdoganin-ses-kaydi-orijinal-mi-2502141200 

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.