Öcalan'ın o fotoğraflarına dava


İmralı’daki görüşmeler sırasında çekilen Abdullah Öcalan fotoğrafları Adalet Bakanlığı izniyle kamuoyuyla paylaşılırken Dünya Engelliler Günü’nde engelli Serdar Tuncer, Facebook’ta Öcalan’ın fotoğrafını paylaştığı için hakkında dava açıldı.



Sosyal medyada AKP politikasını eleştiren karikatür, resim, video, Abdullah Öcalan’ın resimleri ve sürgündeki Kürt sanatçıların fotoğraflarını paylaşan engelli Serdar Tuncel Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede “örgüt propagandası yapmak”la suçlandı. Savcılık Tuncel hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi.
“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜ KULLANDIM”
Taraf gazetesinden Remzi Budancir'in haberine göre, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Tuncel için “Resimleri paylaşma amacının Kürt olması nedeniyle hoşuna gittiğinden espri amaçlı olduğunu beyan etti” denildi. Tuncel, kas hastalığından dolayı yürüyemediği için Bingöl’ de hakim karşısında çıkacak. Taraf’a konuşan Tuncel, yaptığı paylaşımların suç değil düşünce özgürlüğü olduğunu söyledi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi MYK üyesi Nihat Aksoy ise “Bugün bir engelli kendi düşüncesini ifade etme hakkını kullandığı için yargılanıyor. Suçlamalar gayri hukukidir” dedi.
Odatv.com

http://www.odatv.com/n.php?n=ocalanin-o-fotograflarina-dava-2402141200 

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.