AKP’den Meclis’e MİT yasası baskını

Meclis, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi iki önemli yasayı gündemine aldı. MİT’in yapısını değiştiren ve özel dershanelerin kapatılmasını öngören yasal düzenlemeler bu haftanın iki önemli başlığı olacak. TBMM Genel Kurulu, Salı günü görüşmeleri yarım kalan ve içerisinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çekinceleri doğrultusunda hazırlanan internet düzenlemesinin de yer aldığı, torba teklifin maddelerini görüşmeye devam edecek ve büyük olasılıkla aynı gün görüşmeler tamamlanacak. AKP’nin planına göre bu düzenlemenin hemen ardından, MİT’in yapısını değiştiren yasa teklifinin görüşülmesi planlanıyor. Bakanlar Kurulu’nca MİT’e yurtdışı operasyonel görev verilmesini düzenleyen teklife göre MİT, her türlü teknik istihbarat ve insan istihbaratı usul, araç ve sistemlerini kullanabilme yetkileriyle donatılıyor.



Dershane tasarısı da geçirilecek
AKP’nin TBMM Genel Kurulu’nu çalıştırma planına göre, dershanelerin kapatılmasını öngören kanun tasarısının görüşmeleri ise, TBMM çalışma takviminde büyük bir aksaklık olmaması durumunda, Perşembe ve Cuma günler gerçekleşecek. AKP, düzenlemeyi TBMM tatile girmeden önce yasalaştırmak için, ilgili komisyonu hafta sonu da çalıştırdı. Cumartesi günü komisyondan vize alan tasarıya göre dershaneler, 1 Eylül 2015 tarihinde tamamen kapatılmış olacak. Dershanesini özel okullara ve geçici olarak açık öğretim yapan liselere dönüştürmek isteyenlere ise gerekli dönüşümü yapabilmeleri için 2018-2019 eğitim öğretim yılının bitimine kadar süre veriliyor. Tasarı, aday öğretmenlikten öğretmenliğe geçişte hem sınav ve hem de mülakat şartını öngörüyor. Öğretmen adayları, ancak mülakattan geçebilirler ise sınava girme hakkı elde edecek.
Gruplar seçim öncesi son kez toplanıyor
Bu hafta sonu tatile girmesi öngörülen Meclis’te, siyasi parti liderleri de seçim öncesi son grup toplantılarını Salı günü yapacak. Parti genel başkanlarının, son grup toplantılarında ağırlıklı olarak seçime ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor.

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.