Suriye’de barışın ilk adımları!

Şam’ın Babila kasabasında Esad rejiminin taraftarlarıyla karşıtları arasında bölgesel ateşkes sağlandı. Ülkede 140 binden fazla insanın öldüğü iç savaşın durması için ilk adım atılmış oldu.


Pazartesi günü yaşanan gelişmeyi Suriyeliler de sevinçle karşıladı. Babila kasabasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Özgür Suriye Ordusu tarafları arasındaki ateşkes in ardından Suriye Ordusu askerleri kasabadaki ablukayı kaldırdı ve muhaliflerin Babila’ya girişine izin verildi.
Haberi sevinçle karşılayan halk evlerinin balkonlarından sevinç çığlıklarıyla birlikte “Bir Suriye tek Suriye” şeklinde sloganlar da attı.

 
İç savaşın karşı iki tarafında önce silahlar sustu, ardından el sıkışıldı ardından tarafların birbirleriyle şakalaştıkları görüntüler de yaşandı.

 http://sozcu.com.tr/2014/dunya/suriyede-barisin-ilk-adimlari-459269/

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.