Cinayeti gördüm!..



Sev­gi­li okur­la­rım,
30 Ağus­tos, ta­rih sah­ne­sin­den si­lin­di­ği dü­şü­nü­len bir ulu­sun şah­la­nı­şı­dır.
Ata­tür­k’­ün ön­der­li­ğin­de kül­le­rin­den ye­ni­den do­ğan bir mil­le­tin des­tan­sı ba­şa­rı­sı­dır.
Za­fer­dir, Türk mu­ci­ze­si­dir.
Em­per­ya­liz­me kar­şı şan­lı di­re­niş­tir.
 

Ne­re­den, ne­re­ye?..
Su­ri­ye­’ye gi­dip dö­nen bir ga­ze­te­ci “Ku­zey Af­ri­ka’nın Müs­lü­man ül­ke­le­rin­de dik­ta­tör­le­ri de­vi­ren mü­ca­hit­ler (El Ka­ideci­ler, El Nus­ra­cı­lar) şim­di Su­ri­ye­’de çar­pı­şı­yor­lar!” de­miş.
Bu ki­şi­le­rin “Ci­ha­t” için Su­ri­ye­’de ol­duk­la­rı­nı söy­le­miş!
Oy­sa ta­raf­sız uz­man­lar, Arap Ba­ha­rı rüz­gar­la­rı­nın es­me­ye baş­la­dı­ğı ilk gün­den be­ri, Ku­zey Af­ri­ka ve Or­ta­do­ğu­’yu ye­ni­den şe­kil­len­di­ren pro­je­nin sa­hi­bi­nin Ame­ri­ka­’nın ön­der­li­ğin­de ba­zı Ba­tı ül­ke­le­riy­le İs­ra­il ol­du­ğu­nu söy­lü­yor.
Or­ta­do­ğu­’da­ki ope­ras­yon­da ise baş­ta Suu­di Ara­bis­tan ol­mak üze­re Ka­tar, Emir­lik­ler ve Tür­ki­ye, bu ül­ke­le­rin ya­nın­da yer alı­yor.
Esa­d’­ın dev­ril­me­si­nin he­def­len­di­ği sü­reç­te baş­ro­lü, Tür­ki­ye üst­le­ni­yor.
Mu­ha­lif­ler­den olu­şan Öz­gür Su­ri­ye Or­du­su­’nun in­ter­net si­te­sin­de yer alan “Mer­kez üs­sü­müz Ha­ta­y’­dır!” açık­la­ma­sı, bu ger­çe­ğin iti­ra­fı ola­rak gö­rü­lü­yor.
* * *
Gö­rü­nen o ki, Ira­k’­tan son­ra Su­ri­ye de bö­lü­ne­cek ve sı­ra İra­n’­a ge­le­cek.
He­sa­ba gö­re Şi­i yö­ne­tim­ler gi­de­cek, Sün­ni yö­ne­tim­ler iş ba­şı­na ge­le­cek.
Böy­le­ce Ame­ri­ka, böl­ge­de­ki ener­ji kay­nak­la­rı­nın üze­ri­ne otu­ra­cak, Su­ri­ye ve İra­n’­ın teh­li­ke ol­mak­tan çı­ka­rıl­ma­sıy­la Şi­i ka­bu­sun­dan kur­tu­lan İs­ra­il’­in gü­ven­li­ği sağ­lan­mış ola­cak!
Sün­ni re­jim­le­rin ha­mi­si Suu­di Ara­bis­tan bu so­nu­ca çok se­vi­ne­cek, Sün­ni re­jim des­tek­çi­si AKP ile bir­lik­te bay­ram ede­cek.
Ama so­nuç­ta bu sa­va­şın ger­çek ka­za­na­nı, yi­ne em­per­ya­lizm ola­cak!
Bü­yük Ön­der Ata­tür­k’­ün em­per­ya­lizm­le il­gi­li dü­şün­ce­le­ri­nin ne ka­dar doğ­ru ol­du­ğu bir kez da­ha or­ta­ya çı­ka­cak.
* * *
Ne di­yor­du ga­ze­te­ci mes­lek­taş?
“Müs­lü­man ül­ke­ler­de dik­ta­tör­le­ri de­vi­ren mü­ca­hit­ler, şim­di de Su­ri­ye­’de Ci­hat için çar­pı­şı­yor­lar!”
Ya­ni din uğ­ru­na sa­va­şı­yor­lar.
Ay­nı din­den kar­deş­le­ri­ni öl­dü­rü­yor­lar.
Geç­miş­te ya­şa­nan­lar­dan, ta­ri­hin ib­ret ve­ri­ci ör­nek­ler­le do­lu say­fa­la­rın­dan hiç ders al­mı­yor­lar.
30 Ağus­to­s’­un, em­per­ya­liz­min vah­şi ve sö­mür­gen oyun­la­rı­nı bo­zan bir des­tan ol­du­ğu­nu bil­me­ye ya­naş­mı­yor­lar!
Sa­de­ce ölü­yor­lar, öl­dü­rü­yor­lar.
Ta­ri­hin “Em­per­ya­lizm için Ci­ha­t” say­fa­sı­nı, Müs­lü­man ka­nıy­la ya­zı­yor­lar.
Em­per­ya­liz­me bir sa­vaş da­ha ka­zan­dı­rı­yor­lar.
* * *
Sev­gi­li okur­la­rım,
Bi­raz kı­sal­ta­rak alın­tı­la­dı­ğım bu ya­zı­yı tam bir yıl ön­ce bu­gün yaz­mı­şım.
Şim­di ara­dan ge­çen za­ma­nın be­ni hak­lı çı­kar­ma­sı­nın de­rin üzün­tü­sü­nü ya­şı­yo­rum.
Bu ne­den­le dün Za­fer Bay­ra­mı­’nı bü­yük coş­kuy­la kut­lar­ken ya­şa­dı­ğı­mız coğ­raf­ya­da­ki acı­la­rın bir an ön­ce so­na er­me­si ge­rek­ti­ği­ni de unut­ma­dık.
Su­ri­ye­’de em­per­ya­liz­min fü­ze­le­ri­ne he­def ola­cak kü­çü­cük ço­cuk­la­rı, yav­ru­la­rı­nı bin­bir umut­la dün­ya­ya ge­ti­ren ana­la­rı, ba­ba­la­rı, kı­sa­ca­sı tüm ma­sum in­san­la­rı dü­şü­nüp, bir mu­ci­ze­nin on­la­rı kur­tar­ma­sı için dua­lar et­tik.
AK­P’­nin kor­kunç sa­vaş tam­tam­la­rı tüy­le­ri­mi­zi ür­per­tir­ken, Bü­yük Ön­der Ata­tür­k’­ün “Sa­vaş ci­na­yet­ti­r” de­yi­şin­de­ki hak­lı­lı­ğı bir kez da­ha an­la­dık.
Ger­çek za­fe­rin ba­rış ol­du­ğu­na yü­rek­ten inan­dık.

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.