Direnişte ölenlere ağlamayan 'sığırlar' kimdi?



Hüseyin Çelik Başbakan'ın ağlamasıyla ilgili olarak, "Ağlamak insancadır. Sığırlar ağlamaz ve üzülmezler" dedi. Direnişte ölen gençlere üzülmeyen ve polisleri "kahraman" olarak gördüğünü ifade eden AKP kurmayları ve Başbakan'ın, Hüseyin Çelik'in tarifine göre nasıl tanımlanabileceği merak konusu oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, NTV’nin sorularını yanıtladı. Suriye’de kimyasal silah iddialarını değerlendiren Hüseyin Çelik, “Bu insanlık suçudur, insanlık dramıdır” dedi.
Çelik, “Kimyasal silah olsa da olmasa da Beşar Esad çizmeyi açmıştır. Bu kadar acımasız bir şekilde kendi halkına saldıran bir diktatörün durdurulması gerekiyor. Türkiye başından beri doğrudan yana tavır aldı, bu tavrını sürdürüyor. Ümit ediyorum, bu acı sona erer ve Suriye normale döner” şeklinde konuştu.
Türkiye'nin ilk tercihinin Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'ye müdahalesi olduğunu dile getiren Çelik, "Bu olmazsa Kosova modeli değerlendirilir" diye konuştu.
Çelik, Ekim ayına kadar yapılacak olası bir operasyon için yeni bir tezkereye ihtiyaç olmadığını dile getirdi. Çelik, “1 Mart tezkeresiyle mukayese etmek yanlış, ben o tezkereye ret oyu vermiştim” dedi.
Kim bu 'sığırlar'?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir programda ağlamasıyla ilgili eleştirilere de tepki gösteren Çelik, şöyle konuştu:
“Mısır’da 17 yaşındaki Esma adice, göğsünden vurularak şehit edildi. Başbakan’ın katıldığı programda babasının Esma için yazdığı mektup okundu. Başbakan’ın böyle bir olay karşısında ağlaması son derece insanidir, son derece insancadır. Ağlamak insancadır, insanidir, insanlara mahsustur. Bugüne kadar sığırların ağladığı görülmemiştir. Hayvanlar gülmezler de ağlamazlar da. Bu, insani bir şeydir. Kılıçdaroğlu’nun tavrını kalpsizlik, duygusuzluk olarak değerlendiriyorum. Onları ayıplıyor, kınıyorum.”
Ağlamayı "insanca" gördüğünü söyleyen ve "sığırların ağlamadığını ifade eden Hüseyin Çelik'in bu tarifine göre, direnişte ölen gençlere ağlamak ve üzülmek bir yana, onları öldüren polis kuvvetlerine "kahramanlık" yakıştıran Başbakan Erdoğan ve AKP kurmaylarının nasıl tanımlanabileceği merak konusu oldu.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.