Rabia değil Muaviye!



 Tarih araştırmacısı Nihat Mutlu,sembolleşen '4' işareti ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.Her hafta tarihi olayları “Nihat Mutlu ile Mukayeseli Tarih” radyo programı ile dinleyicilere aktarmaya çalışan araştırmacı Nihat Mutlu, Mısır olaylarını değerlendirirken ‘dinci yöneticilerle’ ilgili tespitlerde bulundu.

Mutlu “Mısır’da ya da dünyanın başka bir ülkesinde dinci yöneticiler olayları öyle çarpıtıyorlar ve sembolleştiriyorlar ki insanın aklına tarihi örnekler geliyor. Rabia olayı diye gündemimiz meşgul olurken olayın gerçeği hep ıskalanıyor. Rabiatül Adeviye isimli hanımefendi zamanında meczup diye bilinir ve halkın ilgisi kendisine odaklanırmış. Kendisine elindeki meşale ve su sorulunca “İnsanlar İslam’ın 5 şartını yerine getirince cennete gideceklerini zanneder. Ben bu yanan meşale ile cenneti yakacağım, su ile de cehennemi söndüreceğim” demiş. Bunu yaparak farzları yerine getirmenin yetmeyeceğini; sevginin, merhametin, dürüstlüğün ve saygının önemini belirtmeye çalışmıştır. Şimdi ne yapıyorlar? Bunu çarpıtıp asıl hedeflerini mesajlıyorlar.” dedi.
Asıl mesajın 4. halife dönemi için yapılan mücadelede Muaviye’yi işaret etmek olduğunu savunan Mutlu “Bu işaret; ‘biz 4. halifenin sahibi olması gereken Muaviye’nin izindeyiz’ demektir. Sembolik selamlarla bilinçlerimize yerleştiriyorlar. Yeni kıbleleri Washington’a şirin görünmek adına, kendi yönettikleri ülkelerde bir sempati aracı olarak kullanıyorlar. Bu yolla Amerika’nın kontrolünde Arap milliyetçiliğini bize din diye dayatmaya çalışıyorlar. Her Washington görüşmesinde diğer İslam merkezli ülkeleri kötülemeyi de ihmal etmiyorlar” diye konuştu.

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.