KİMYASALIN SIRRI BU GÖRÜŞMEDE



Suriye, ABD timini imha etti kimyasal patladı 

Şam Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Bessam Abu Abdullah, Suriye’de kimyasal saldırı olayıyla ilgili son gelişmeleri gazetemize değerlendirmesinde, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile yaptığı telefon görüşmesinin konuyla bağlantısı olduğuna işaret etti.
ABD’nin Suriye’ye saldırı hazırlığına kimyasal saldırı olayından çok önce başladığını ifade eden Dr. Abu Abdullah, durumun geçen haftaya göre sakinleşme yönelimine girdiği işaretlerine dikkat çekti. Dr. Abu Abdullah’a yönelttiğimiz sorular ve yanıtları şöyle:
- Birleşmiş Milletler heyetinin çalışmalarında herhangi bir gelişme, yenilik var mı?
Yeni bir gelişme yok. Şam’ın Zamalka bölgesinde incelemeler yaptılar. Şu an kimyasalı kimin kullandığından ziyade, olgulara dayanarak nerede hangi kimyasalların, nasıl kullanıldığını ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. 14 günlük bir görev süreleri vardı ve bitmesine birkaç gün kaldı. Amaçları bilimsel olarak saldırıları aydınlatmak. Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, BM yetkililerine 22-23-24 Ağustos günlerinde bir sürü veri sunduklarını ve bazı Suriyeli askerlerin operasyon sırasında bir çeşit kimyasal soluduklarını açıklamıştı. Bu askerler, askeri hastaneye kaldırılmıştı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.