AKP'den Mısır itirafı



AKP Kütahya Milletvekili İdris Bal, Mısır ve partisinin "komşularla sıfır sorun" politikalarıyla ilgili önemli eleştiriler yaptı.

Bal, Mısır raporunda AKP'nin dış politikasının başarısız olduğunu kabul etti. Türkiye'nin bütün komşularıyla kavgalı olduğunu kaydetti.
"Zaten İran’la, Irak’la, Suriye’yle, İsrail’le, Ermenistan’la, Yunanistan’la ilişkilerimiz malum iken, bu sorunlu olduğumuz ülkeler grubuna Mısır’ı da eklememek gerekiyor."
İdris Bal, "Mısır'ı kaybedebiliriz" uyarısı yaptı.
"Mısır’ı anlayamaz, iç ve dış dinamikleri, dengeleri iyi okuyamaz, ağır eleştirilerimize devam edersek, Mısır’ı kaybedebilir ve bunun ekonomik, politik ve güvenlikle ilgili bedellerini ödemek zorunda kalabiliriz. Sorunlu olduğumuz ülkeler grubuna Mısır’ı da eklememeli"
AKP Kütahya Milletvekili Bal, Mısır Raporu'nda Başbakan Erdoğan'ın sahip çıktığı Mursi’nin başarısızlıklarını da sıralayarak, "Mursi seçimlerde başarı kazanan bir lider olarak, iç ve dış siyasette, iktidar ve tam muktedir olduğunu düşündü. Muhalefet ve farklı dengeler dikkate alınmadı. İçeride aşırı özgüvenle, bazen de demokratik gelenekler ihlal edilerek atılan adımlara paralel olarak, dışarıda da özgüvenle adımlar atılmaya çalışıldı. Örneğin Mursi devrilmesinden bir ay önce Suriye Lideri Esad’a istifa çağırısında bulunmuştu" dedi
AKP'li Bal, Mursi'nin iktidara gelmesiyle ülke ekonomisinin daha da kötüye gittiğini anlattı. Bal; ülkede işsizlikteki artış, Mısır parasındaki değer kaybı, kuyruklar gibi olumsuz gelişmeler yaşandığını söyledi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.