ABD, Suriye ile ilgili beklenen raporu açıkladı



Amerika merakla beklenen raporu açıkladı. Kimyasal silah iddiaları ile ilgili Amerika'nın elinde somut bir delil olmadığı ortaya çıktı.

Amerikan İstihbaratı tarafından yapılan analizler kamuoyuyla paylaşıldı. Yetkililer "Saldırıyı Esad'ın yaptığına eminiz" dedi ancak kanıt gösteremedi. Raporun sonuç kısmında "21 Ağustos'taki saldırıyı rejim güçlerinin yaptığı kanısına varılmıştır" denildi.
Amerika, İstihbarat bilgilerini muhaliflere, görgü tanıklarına, internete düşen videolara dayandırdı.
Gazetecilerin "İstihbarat bilgilerini ayrıntılı açıklamayacak mısınız?" sorusuna Amerikan yönetimi "Gizli bilgilerdir, açıklayamayız" yanıtını verdi.
Raporda, internete düşen videolar için "bu kadar çok sayıda görüntünün muhalif unsurlar tarafından üretilmesi imkansızdır" denildi.
Amerika'nın sosyal medyada yayılan videolara dayandırdığı raporu alay konusu oldu. Suriye yönetimi, "Amerika gibi bir devletin uyduruk görüntüleri kanıt sayması tuhaftır" dedi. Amerika'nın kamuyounu aldatmaya çalıştığını vurguladı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.