PKK’nın Asayiş Timleri Kandil’de eğitiliyor



Silahlı kanadın başındaki Karayılan, profesyonel yapıya geçeceklerini söylemişti 

PKK’nın şehirlerde hakimiyeti sağlamak amacıyla oluşturduğu ‘Asayiş Timlerinin’ Kandil’de eğitildikleri ortaya çıktı. PKK’lı gençler Kandil’e gidip eğitim alıyor, ardından geri dönerek ‘time’ katılıyorlar
PKK, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde kitlesel eylemlere hazırlanıyor. PKK ve BDP yöneticileri, Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde AKP’ye “açılım” süreci konusunda uyarı eylemi yapacaklarını dile getirdi. Güneydoğu’da emniyet güçleri ve bazı yerel kaynaklar “1 Eylül öncesi büyük sessizlik var” diyorlar. PKK ise eylemlerin halk isyanlarına dönüşmesi için ve AKP’ye gözdağı vermek amacıyla mahalle mahalle çalışma yürütüyor. Bölge halkı ise “çözüm” sürecinden tamamen umudu kesmiş durumda. PKK’nın bu eylemlerde güvendiği en önemli güç ise ‘Asayiş Timleri’. Timi oluşturan gençlerin Kandil’e gidip eğitim alarak geri döndüğü ortaya çıktı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.