Muhalefet: Savaş çılgınlığı Sonbahar korkusundan



Muhalefet: Hükümet çıkmazda, savaşla kurtulmaya çalışıyor 

Erdoğan’ın savaş çığırtkanlığı yapmasının ‘Sonbahar korkusu’ndan kaynaklandığı bildirildi. Muhalefet temsilcileri, hükümete tepkilerin arttığını, ekonomide tıkanma noktasına gelindiğini, bu yüzden AKP’nin savaşla kurtulmaya çalıştığını ifade etti
Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve AKP yöneticilerinin Suriye konusunda seslerini yükseltmeleri, AKP’li belediyeler ve yandaş kuruluşlar aracılığı ile Mursi’ye destek gösterilerini öne çıkarmaları, “AKP’nin sıkışmışlıktan kurtulma çabası” olarak değerlendirildi. AKP’ye oy veren kesimlerin de Hükümetin politikalarının çöktüğüne inandığına dikkat çeken siyasetçiler, halkın protestolarının artmasının ve ekonomide çıkmaza girilmesinin AKP’nin bölgede savaşa sarılmasına yol açtığını belirttiler. Gelişmelerle ilgili olarak Aydınlık’a açıklama yapan çeşitli partilere mensup siyasetçiler şunları söylediler:
‘Türkiye’yi ateşe atıyor’
CHP Milletvekili Oğuz Oyan: AKP’nin panik halinde. Yaşadığı krizi savaşla aşmaya çalışıyor. Hükümetin Suriye, Mısır, Irak ve İran ilişkilerini germesinin, Suriye’ye müdahale istemesinin asıl nedeni bu. Ayakta kalmak, iktidarını korumak için Türkiye’yi ateşe atmaya hazır bir iktidarla karşı karşıyayız. Ancak savaş onların istediği gibi de bir sonuç vermez. Ülkeye ve ekonomiye tam anlamıyla bir felaket götürür.

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.