AKP'den kurtulmak için kilit aktör MHP!



Yerel seçimlerde büyük şehirler AKP’nin pençelerinden kurtarılabilirse, AKP’nin sonu geldi demektir

AKP siyasal islamın Türkiye temsilcisidir. Siyasal İslam ise İslamın en büyük düşmanıdır. İşte bu tehlikeyi vatandaşa anlatmayı başaranlar iktidar seçeneğini de yaratacaktır
Vatandaşı kazanmadan iktidar seçeneği yaratmak mümkün değildir. Kazanılan her vatandaş, karşı tarafın gücünü azaltırken, milli siyasi odağın iktidar olma şansını yükseltecektir.
Vatandaş nasıl kazanılacak? Soru budur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milletiyle birlikte çok büyük bir tehlike altındadır. Ne yazık ki vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu bu tehlikenin farkında olmadığından yeni bir iktidar seçeneği doğmamaktadır. O halde her türlü imkân kullanılarak, vatandaşa bu tehlike anlatılmalıdır.
Siyasal islam ülke için büyük tehdit
“İslam çözümdür” sloganıyla yola çıkan İslamcılar, kendi düşüncelerinin hayatın her alanına hâkim olmasının tüm sorunları çözeceğine inanmaktadırlar. Oysa siyasal islamın iktidara geldiği veya siyasi aktör olduğu ülkelerin hepsinde manzara tam tersidir. Bu ülkelerin tamamı kardeş kavgası ve iç savaşa sürüklenmiştir. Siyasal İslam, İslam’ın ortaçağ yorumudur içine girdiği ülkeyi ortaçağ şartlarına sürüklemektedir. Siyasal islamcılar kendi ülkelerini zayıflatarak düşman olarak gördükleri İsrail ve ABD gibi emperyalist ülkelere en büyük hizmeti yapmaktadır. Zaten kendileri El-Kaide ve Müslüman Kardeşler örneklerinde olduğu gibi emperyalizm tarafından yaratılmış, beslenmiş, büyütülmüştür ve hizmet edecekleri odak başka yer olamaz. Siyasal islamın Türkiye temsilcisi AKP Hükümetidir. Bu hükümetin iktidarda kalmaya devam etmesi, Ortadoğu ülkelerinde yaşananların bir benzerinin ülkemizde yaşanmasına neden olacaktır. AKP Hükümetinin uyguladığı duygusal dış politika, Türkiye’yi son birkaç yılda bütün dünyadan kopararak yalnızlaştırmıştır. Bu yalnızlığa “kıymetli yalnızlık” gibi isimler koyarak kendi tabanlarını kandırmaya çalışmak gerçekleri ve etkilerini değiştirmeyecektir.
AKP Türkiye için tehdit haline geldi

AKP Hükümetinin ABD, AB ve Rusya gibi ana aktörlerin yanı sıra bütün komşularını karşısına alması, son zamanlarda karşı cepheye Mısır ve Suudi Arabistan’ın da dâhil olması, Türkiye’yi çok kısa sürede ekonomik bir çöküntüye sürükler. Ekonomik çöküntünün sosyal patlamalar yaratması kaçınılmazdır.
Gezi olaylarıyla birlikte başlayan sosyal hareketlenmeye Erdoğan’ın verdiği tepki ortadadır. Olayları yatıştırmak yerine, kendi tabanını kaybetmemek için onları kışkırtarak halkı kutuplaştırmayı tercih etmiştir. Türkiye çok büyük sosyal patlamalara gebedir. AKP Hükümetinin iktidarda olması, kaçınılmaz olan bu süreci, birlik ve beraberliğimizi koruyarak kansız şekilde atlatmamızın önündeki en büyük engeldir. Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti T.C. Devletinin bekası için çok büyük bir tehdit haline gelmiştir. AKP iktidarda kalmaya devam ederse Siyasal İslamcılar aynı Libya, Suriye ve Mısır'da olduğu gibi bizi kendi kanımızla boğacaktır. Siyasal İslam, İslam’ın en büyük düşmanıdır. İşte bu tehlikeyi vatandaşa anlatmayı başaranlar iktidar seçeneğini de yaratacaktır.
AKP'nin kaybetmesinde kilit parti MHP'dir
AKP karşısında iktidar seçeneği yaratabilmek için mecliste olan ve olmayan siyasi partilerin güçlenmesi gerekmektedir. Daha açık söyleyelim; CHP, MHP ve İP'nin güçlenmeleri şarttır. Türkiye’deki mevcut siyasi tabloda AKP’den oy koparabilecek merkez sağda veya İslamcı cephede önemli bir aktör yoktur. MHP muhafazakâr kimliğiyle bu görevin en önemli adayıdır. CHP ve İP’nin büyümesi, AKP’yi kayda değer ölçüde küçültmez. Buna karşılık MHP’nin büyümesi, AKP’nin küçülmesini sağlayacaktır. Bu manada bütün olumlu koşullar mevcut olmasına rağmen MHP bir türlü büyüyememektedir. Bunun tek sebebi Devlet Bahçeli’dir. Bahçeli, AKP iktidarının devamı için açık bir çaba içindedir. MHP’yi büyütmek için Bahçeli’den kurtulmak zorunluluktur. Türk ordusuna dahi sahip çıkamayan, yapılan operasyonlara tek kelime edemeyen bir liderin arkasında durulamaz. Başta MHP’liler olmak üzere herkes yerel seçimlerden önce Bahçeli’den nasıl kurtulunacağını tartışmalıdır. Bu tartışma hedefine ulaşırsa 1-MHP büyür, 2- Bahçeli görevden uzaklaştırılamasa bile doğru düzgün muhalefet yapmaya zorlanır 3-Bahçeli yine muhalefet yapmazsa, ülkücü taban devletin bekasına hizmet edecek başka partilere yönelir. Sağ sol kavgasının bittiği, vatan savunmasının ön plana çıktığı bu ortamda Ülkücülerle İP’nin tabanı inanılmaz ölçüde birbirine yaklaşmıştır. İP, Ülkücü tabanı kucaklamaya aday en önemli partidir ve bunu yapabilir.

Mehmet Bori

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.