İkili veya üçlü işbirliği bizim tercihimizdir



Bir sonraki Cumhurbaşkanı Erdoğan mı olacak, Gül mü? propagandasıyla halk Siyasal İslama kilitlenmeye çalışılıyor. Alternatifimiz var. Devletin tepesi Siyasal İslamdan kurtarılmalıdır 

Çıkış, geniş yelpazede yeni partidedir. Fakat başarısız bir girişim bütün umutları söndürür. Bu manada zamanlama çok önemli olduğu gibi bu ihtiyacın da gerçekten hâsıl olması gerekir. İhtiyaç hâsıl olduğunda, Milli Merkez üzerine düşen görevi yapmak için hazır olmalıdır.
Mevcut şartlarda CHP, MHP ve İP’i desteklemeliyiz. Bu üç partinin işbirliği veya ikisinin işbirliği ya da birinin büyüyerek tek başına iktidar olması tercihimizdir. Açık yüreklilikle desteklememize rağmen bu üç seçenekten hiç biri başarılı olamazsa o zaman yeni bir parti ihtiyacı hâsıl olmuş olacak ve kendisine taban bulabilecektir.
Yerel seçimlerde büyük şehirlerde AKP'den kurtulmalıyız
Devletin bekasının söz konusu olduğu bu tehlikeli dönemde kimsenin şahsi çıkar hesapları yapmaya hakkı yoktur. Herkes siyasi taassubu bir kenara bırakarak amaca hizmet edecek herhangi bir partiye oy verebilmelidir. Özellikle bu tutum yerel seçimlerde çok önem kazanmaktadır. Seçmenler genel seçimlerde politik hesaplar içine girmezler; doğrudan sempati duydukları partiye oy verirler. Ancak yerel seçimlerde durum farklıdır; siyasi hesaplar gereği seçmen genel seçimlerde oy verdiği partinin dışında bir partiye oy verebilir. Önümüzdeki yerel seçimlerde bu özellikten faydalanılmalıdır. Büyük şehirler AKP’den kurtarılabilirse AKP'nin sonu gelmiş olacaktır.
Siyasi partilerin kendi seçmenine bu şehirde bana değil, şu partiye oy verin demesi pek mümkün değildir. Bu işi partiler üstü ve günlük siyasetin dışında olan Milli Merkez yapabilir ve zaten yapacağı anlaşılıyor. Milli Merkez, vatandaşlarla yaptığı aydınlanma toplantılarının ötesine geçmelidir. Temsilcileri ülkenin dört köşesinde TÜSİAD’ından tarım kooperatiflerine kadar sivil toplum kuruluşlarının tamamıyla resmi ilişkiye geçmeli ve bilgi alışverişinde bulunmalıdır. Bu ilişki Milli Merkezi sözü dinlenir bir konuma taşıyacaktır.
Muhalefet dışarıyla iyi ilişkiler kurmalıdır
AKP'nin iktidarda kalması komşularımızla, bölge ülkeleriyle ve küresel aktörlerle iyi ilişkiler kurmamızın önündeki en büyük engeldir. AKP’nin yanlış politikaları şimşekleri Türkiye’nin üzerine çekmektedir. Meclis içindeki ve dışındaki muhalefet partilerinin komşularımız, bölge ülkeleri ve küresel aktörlerle siyasi düzeyde temasa geçmesi, oralara ziyaretlerde bulunması, karşılıklı müzakere yapmaları, AKP sonrası yeni iktidarla bu ülkelerle ilişkilerin düzelebileceğini göstererek yanlış politikanın sorumluluğunu Türkiye ve Türk milletinin omuzlarından alarak, AKP’li birkaç yöneticinin sırtına yükleyecektir. Bahse konu ülkelerin Türkiye ile karşılıklı çıkarların yeniden tesis edilmesi için vereceği destek, AKP’yi zayıflatırken yeni iktidar seçeneğini güçlendirecektir. Bu manada CHP’nin Irak ziyareti çok faydalı olmuştur. Benzer ziyaretler MHP ve İP tarafından da gerçekleştirilmelidir.
Halk siyasal İslama mahkum ediliyor
İki Siyasal İslamcıdan birinin Başbakanlık, diğerinin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturması, ülkedeki denge ve kontrol mekanizmasını tamamen bozarak bugünkü yalnızlık ve kaos ortamına sürüklenmemize sebep olmuştur. Devletin tepesindeki iki koltuktan en az biri Siyasal İslamcıların elinden alınmalıdır.
Yıllardır "Bir sonraki Cumhurbaşkanı Erdoğan mı olacak, Gül mü?" propagandasıyla halk Siyasal İslama kilitlenmeye çalışılıyor. Başka alternatifimiz yok mu? Yaratmak zorundayız.
Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar AKP’nin oylarının yüzde 50’nin çok çok altına düşeceği kesin. Fakat diğer siyasi partiler, üzerinde anlaşabilecekleri güçlü bir Cumhurbaşkanı adayı bulamazsa bu kilit makamı Siyasal İslamcılara tekrar teslim etme tehlikesi devam eder. Bu yüzden şimdiden adaylar üzerinde bir tartışma başlatılarak kamuoyu hazırlanmalıdır. AKP’nin Cumhurbaşkanlığı makamını kaybedeceği anlaşılırsa, Türkiye’deki suskunların pozisyonu değişecektir. Halkın oyuyla seçilmiş laik bir Cumhurbaşkanı kardeş kavgasını önlemede çok büyük bir role sahip olacak aynı zamanda Siyasal İslamın devlet içinde kadrolaşmasını yavaşlatarak sonunu hazırlayacaktır.
Ekonomi iktidarı belirliyor
Ekonomi siyasi iktidarı belirleyen en önemli faktördür. Halka umut verecek, ülkeyi onlarca yıldır devam eden ekonomik çıkmazdan kurtaracak bir model ortaya koymayan herhangi bir siyasi parti iktidar alternatifi olamaz. Eğer bir parti gerçekten iktidar olmayı arzu ediyorsa birkaç ay içinde halkın cebinde hissedeceği ekonomik kriz başladığında, onları bu durumdan nasıl kurtarmayı planladığını Ali Rıza dede ile Fadime babaannenin anlayabileceği basit bir mantıkla anlatmak zorundadır.
AKP'den kurtulmak için kilit aktör MHP!
Mehmet Bori


,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.