İktidarın Suriye açmazı



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'dan Suriye gündemiyle ilgili farklı eksenlerde açıklamalar geldi.

30 Ağustos resepsiyonunda konuşan Başbakan Amerika'nın "sınırlı müdahale" açıklamalarını yetersiz buldu. Erdoğan, Suriye'ye olsı bir müdahalenin Esad gidene kadar sürmesi gerektiğini savundu.
“Kerry'nin açıklamasına bakılırsa G-20 zirvesi öncesi müdahale olabilir. Müdahale 1-2 günlük değil, rejimi bırakma noktasına getirmeli. Şu andaki görüntü öyle gibi görünüyor. Kosova olayını burada sergilemeleridir aslolan. Yoksa 24 saatte uğra çekil bu olmaz”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'se daha diplomatik bir dil kullandı, Amerika'nın sınırlı müdahale teziyle örtüşen açıklamalar yaptı.
“Bu işlerin çözümü yine siyaset ve diplomasiyle olacak. Eğer bütün bu müdahaleler, herkes, yapılan herşey, nihayette masaya zorlarsa, Cenevre'de buluşmada, siyaseti ve diplomasiyi daha çok zorlamak ve bunun kapısını aralamak için uğraşmak gerekir”
Başbakan Erdoğan Suriye'ye tezkere konusundaysa "Şu anda yeni bir tezkereye ihtiyaç bulunmadığını" ileri sürdü. Cumhurbaşkanı Gül'se mevcut tezkerenin sınırlarının belli olduğunu vurguladı. "Eğer onun ötesinde bir ihtiyaç söz konusu olursa muhakkak ki o zaman yeni bir tezkere çıkartılır" dedi.
30 Ağustos resepsiyonunda ilginç bir ayrıntı göze çarptı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye'yle ilgili açıklamalarını Köşk'ün içine geçerek televizyondan izledi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.